IZOLAN MITJA GASPARINI ŠOKIRAL: Po dolgih letih igranja v tujini se vrača domov!

Slovenija

Mitja Gasparini, slovenski odbojkarski reprezentant, je poskrbel za velikansko presenečenje. Čeprav so ga nekateri tuji mediji, predvsem italijanski, povezovali s poljsko ligo, se je Primorec, dobitnik dveh medalj z evropskih prvenstev, odločil, da se po dolgih letih igranja v tujini, vrne v domovino. Pogodbo je podpisal s Calcit Volleyem.

Mitja Gasparini (Foto: Aleš Oblak za OZS)

Poleg njega je k Calcitu pristopil tudi nekdanji reprezentančni libero, Miha Plot. Šestintridesetletni Izolan Gasparini je v zadnji sezoni igral na Japonskem za ekipo Wolfdogs Nagoya. Pred tem v tujini igral še za Korean Air Jumbos, Paris Volley, Verono, Hyundai Capital Skyvalkers, Jastrzebski Wegiel in Iraklis, v Sloveniji pa za ACH Volley.

"Gasparini bo zagotovo velika okrepitev za našo ekipo. Verjetno bi še vedno lahko igral tudi v tujini, toda po dolgih letih v tujini se je očitno odločil, da bo proti koncu kariere zaigral bližje domu. Ker sem bil tudi sam v podobnem položaju, mi je znano, kako razmišlja, prepričan pa sem, da lahko še nekaj let igra na visoki ravni," je o prihodu Gasparinija po uvodnem treningu dejal trener Gregor Jerončič, prav tako novinec v kamniškem moštvu.

Moška ekipa #CalcitVolley je včeraj začela s pripravami na novo sezono. Na prvem treningu sta se že znanim obrazom pridružila tudi Mitja Gasparini in Miha Plot.

Posted by Calcit Volley on Wednesday, July 29, 2020

Prve pripravljalne tekme trener Jerončič načrtuje konec avgusta, ko bodo Kamničani gostovali na turnirju v Kranju. "Do začetka prvenstva ne načrtujemo ravno veliko tekem, ker se bo prvenstvo, če bo seveda vse v redu, začelo kmalu, glede na to, da imamo zelo močno in enakovredno ekipo pa bo tako ali tako že vsak trening po svoje tekma," razmišlja Jerončič. Na prvem treningu slovenskih podprvakov so bili Jan Brulec, Žan Beravs, Jan Klobučar, Milosz Hebda, Gal Timotej Kos, Martin Kosmina, Klemen Hribar, Miha Plot, Mitja Gasparini, Miha Bregar, Sašo Štalekar, Diko Purić ter mladi Nik Mujanović.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija