IZOLA Z NOVIMI POMEMBNIMI PROJEKTI: Na pomoč bo priskočila država

Izola

Občina Izola naj bi v bližnji prihodnosti ob pomoči ministrstva za obrambo (Mors) uspela realizirati tri pomembne projekte. Gre za vzpostavitev dnevno-varstvenega centra za starejše, izgradnjo gasilsko-reševalnega centra ter izgradnjo centra za tehnično potapljanje.

Občina bo do prostorov za dnevno-varstveni center prišla z menjavo nepremičnin z Morsom, je na novinarski konferenci ob koncu delovnega obiska včeraj v Izoli pojasnil obrambni minister Karl Erjavec. Ministrstvo ima trenutno v lasti prazen objekt v bližini zdravstvenega doma, glede na ugodno lokacijo v bližini javnih ustanov pa se zdaj z občino pogovarjajo o tem, da bi nepremičnino prepustili občini v zameno za druge objekte v lasti lokalne skupnosti, kjer bi ministrstvo uredilo službena stanovanja.

Postopki, ki bodo predvidoma privedli do ogleda in cenitve nepremičnin ter nazadnje do menjalne pogodbe, bodo po besedah župana Danila Markočiča stekli kmalu. Točneje se bodo konkretni pogovori lahko začeli že po sprejemu občinskega proračuna na seji 28. marca, saj proračun predvideva tudi menjave oz. prodaje nepremičnin.

Tako za občino kot za Mors zelo pomemben pa je projekt izgradnje gasilsko-reševalnega centra v neposredni bližini izolske bolnišnice. V ozadju je želja po združevanju vseh reševalnih služb v občini. Gasilci zdaj namreč domujejo na neustrezni lokaciji v središču občine, kjer ni možnosti, da bi razvili ustrezen center, je navedel Erjavec. Mors bo pri tem projektu pomagal predvsem z zagotovitvijo opreme za potrebe civilne zaščite kot tudi s sofinanciranjem projekta. Temeljni kamen centra naj bi položili že oktobra.

Nenazadnje pa občina načrtuje tudi izgradnjo centra za tehnično potapljanje. Ta bi po Erjavčevi oceni lahko na področju zaščite in reševanja postal srednjeevropski center, ki bi ga lahko uporabljale tudi sosednje države. Tu bosta Mors ter uprava za zaščito in reševanje pomagala zlasti pri pripravi projekta in proučitvi možnosti črpanja evropskih sredstev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kaslc |  18 .03. 2019 ob  10: 50
Občina nima denarja niti za burek, oni pa bi gradili bazen z globino 50metrov na zaščitenem območju.
Izgleda da so našli projekt kjer se bo dalo pobrat nekaj denarja.Medtem ko tuji investitorji odhajajo drugam.
Glavni pogajalec Aleksej Skok je preveč lačen.Na volitvah nastopajo vsak zase, zdaj so pa spet skupaj.
Samo še Mef manjka.Njegov velecenjeni poslanec zbozdravnik bil član sveta samo tolio časa da si je uredil okolico hiše.Zdaj ga politika ne zanima več.
Črni |  18 .03. 2019 ob  09: 09
Super, samo da ne bo zmanjkalo kakih 100.000 € vmes pa smo na konju, to potrebujemo ob morju
Kukuruz |  17 .03. 2019 ob  02: 50
Lahko bi v Izoli ustanovili evropski center upokojencev in promovirali turizem v tej smeri..
Prijetni sprehodi ob morju in poslusanje sumenje valov ob gledanju ptic in velikih bark ki prihajajo iz celega sveta v luko Koper,balinarski turnirji..vecerni plesi in dobra hrana
Z mladimi ki hocemo rok en rola pa verjetno ne bo nic.
Kaj cmo...
Erazem |  16 .03. 2019 ob  11: 15
Še dobro, da Poček ni v izolski občini, tako Karel svinja samo po Postojni.