IZOLA S ŠIROKO ODPRTIMI ROKAMI SPREJEMA CENTER ODLIČNOSTI: Opravičen plačevanja komunalnega prispevka

Izola

Izolski občinski svetniki so v četrtek sprejeli novelo odloka o programu opremljanja in merilih za odmero komunalnega prispevka, na podlagi katerega bo občina Center odličnosti InnoRenew CoE lahko oprostila plačila komunalnega prispevka. Na občini verjamejo, da bo delovanje centra predstavljalo pomemben razvoj mesta in širše okolice.

Novela odloka, ki so jo svetniki sprejeli po skrajšanem postopku in bo stopila v veljavo dan po objavi, namreč opredeljuje dodatno možnost občine, da oprosti komunalni prispevek tudi za gradnjo posameznih vrst stavb za izobraževanje, znanstveno-raziskovalno delo in zdravstvo, so sporočili z izolske občine.

S tem korakom so svetniki omogočili nadaljnji potek umestitve Centra lesne odličnosti InnoRenew CoE v Izoli. Na občini pri tem verjamejo, da bo delovanje centra v Izoli pomembno za razvoj mesta in širše okolice, saj bo ta priložnost za številna nova delovna mesta z visoko dodano vrednostjo.

"Sama raziskovalna dejavnost pomeni večjo prepoznavnost Izole, delovanje Centra pa bo omogočalo pridobivanje novih projektov ter finančnih sredstev za njihovo izvedbo, ki se bodo lahko uresničili tako v Izoli kot v njeni bližnji okolici," so še zapisali.

V začetku meseca so Občina Izola, Univerza na Primorskem in zavod InnoRenew CoE podpisali tripartitno pogodbo o prenosu stavbne pravice na delu zemljišč v Livadah z univerze na zavod. To bo zavodu omogočilo pridobitev projektnih pogojev in nato gradbenega dovoljenja za center odličnosti za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja. Objekt za center odličnosti naj bi zgradili predvidoma do leta 2020.

Deli novico:

flopka |  19 .02. 2018 ob  11: 05
Še ena nepotrebna instituija, ki žre denar, kakor tudi vse fakultet v Kopru, Sežani in Novi gorici. Gospodje so si omislili fakultete, da lažje žrejo denar, efeta pa nobenega.
Nabla |  19 .02. 2018 ob  09: 10
Delovna mesta z visoko dodano vrednostjo? Not jih bo največ 5 zaposlenih.
Država |  19 .02. 2018 ob  01: 37
jim bo od sedaj naprej dajala manj sredstev, ker itak imajo sve đaba v Izoli.
Izolan |  19 .02. 2018 ob  00: 33
Res ta sd kolko let dela skodo v izoli in da se vedno vztrajajo....to mi negre v glavo in da jim kriminalisti nemorejo nic
NIMAMO |  18 .02. 2018 ob  19: 16
ZA BUREK IN ONI OPROŠČAJO KOMUNALNI PRISPEVEK?MA ANDE A CAGAR!!!
Simon |  18 .02. 2018 ob  15: 09
Odlicni , pa nimajo za komunalni prispevek ?
IBRO |  18 .02. 2018 ob  14: 20
12
A na šaredu preko 120 eurov na kvadratni meter, lepo!!
Bogate domačine pokrast, univerzi ki je revna pa odpustke!!!
Hvala kolenc in kompanija in someščanska sodrga SDjevska ki ste jih volili!!!!
The best |  18 .02. 2018 ob  13: 56
In pol recemo da ni korupcije pa dej bodite posteni in ukinite komunalni prispevek za vse v kp je 15.000,00€ pare pare pareeeeeeeeeeeee