IZOLA PRIDOBILA GRADBENO DOVOLJENJE: Korak bližje sanaciji Ribiškega pristanišča

Izola

Občina Izola je pridobila gradbeno dovoljenje za projekt sanacije Ribiškega pristanišča Izola, ki ga vodi Komunala Izola. Slednja tudi sicer upravlja s pristaniščem. 3,8 milijona evrov vredna naložba naj bi bila v večini sofinancirana z evropskimi sredstvi. Posebno veseli so ribiči, saj bo infrastruktura urejena v skladu z vsemi tehničnimi in zakonskimi zahtevami.

Danilo Markočič, župan Izole

"Projekt bo izveden v dveh fazah. Načrtovani posegi v prostor so namenjeni sanaciji sprehajalne poti – promenade, mandrača in valobrana glavnega pomola, s čimer bomo omilili poplavne vplive v mestu," je povedal župan Danilo Markočič. Dodal je tudi, da so pri pripravi projekta sodelovali z vsemi ključnimi deležniki, zlasti ribiči, ter interese uskladili.

"V prvi projektni fazi, v vrednosti 2,4 milijona evrov, je med drugim predvidena ureditev obstoječega ribiškega mandrača, privezov in pomolov ob obali Sončnega nabrežja. Ob pridobitvi nepovratnih evropskih sredstev bo ta zaključena še pred prihodnjo turistično sezono," je poudaril Denis Bele, direktor JP Komunala Izola.

Denis Bele, direktor Komunale Izola

Ob obali Sončnega nabrežja bo ohranjena pešpot, ki jo bodo še razširili. Podaljšana in urejena z namakalnim sistemom bo tudi zelenica. Ob ribiškem pomolu bodo postavljeni pomožni plavajoči pomoli, zvišan pa bo skalomet osrednjega pomola. Kot pravijo na občini, bo dopolnjena tudi varnostna razsvetljava in urejen videonadzor.

V sklopu projekta bodo postavljeni zabojniki za spravilo ribiških mrež, nadgrajena bo privezna oprema. Med drugim je predvidena izgradnja podzemnega ekološkega otoka, ureditev kanalizacije za odpadne padavinske vode in izgradnja parkirišča s šestimi parkirnimi mesti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
anton |  03 .11. 2020 ob  10: 55
... za evropska nepovratna sredstva čestitke, za "izgradnja parkirišča s šestimi novimi parkirnimi mesti", kot je navedeno v članku, pa velik minus ...
... namesto, da bi bila občinska politika izpraznitev mandrača s "pločevino" ...
... naredite garažno hišo, lahko je vkopana kot je v objektu amfora v marini izola že cca 15 let ali kot v miljah (mugia), lahko bi bila na lonki, pri ladjedelnici in še lokacij bi se našlo ...
I know |  02 .11. 2020 ob  19: 18
Bravo Izola!
Pet let za nami začeli in dobili dovoljenje v letu in pol.
V Pirani ne bomo mai uredili paljuda na izlivu Jernejevega kanala.