IZOLA NAJ BI KULTURNI CENTER DOBILA V PETIH LETIH: Katera je najbolj primerna lokacija?

Izola

Ena glavnih investicij v Izoli bo v prihodnjih letih izgradnja novega kulturnega centra. Po napovedih župana Danila Markočiča naj bi Izolani dobili nov hram kulture leta 2025, "v kolikor ga umestimo na lokacijo, kjer bo lastništvo pretežno občinsko".

Arhitekti in urbanisti se strinjajo, da je primerna lokacija za nov kulturni center območje IPA3, med Drevoredom 1. maja, Dantejevo ulico in srednjo šolo. Zaradi bližine morja, središča mesta in dveh kulturnih spomenikov (škvera in nekdanje pralnice), naj bi predstavljalo to območje izziv načrtovalcem.

Člani delovne skupine za pripravo programa novega kulturnega centra si želijo, da bi novi kulturni center z ustreznimi prostori predstavljal prijazen dom številnim kulturnim vsebinam. Te bi se izvajale v sodobno opremljenih notranjih prostorih, glede na ugodne vremenske pogoje v občini v večjem delu leta, pa je smiselno urediti tudi dovolj veliko zunanje prizorišče, primerno za koncerte, letni kino in druge dejavnosti.

Pri samem oblikovanju objekta pa je želja, da bi center privabljal obiskovalce tako zaradi vsebin, ki jih bo ponujal, kot tudi zaradi svojega zunanjega videza.

Posveti in predstavitve na to temo bodo potekali tudi v prihodnje, na katere bo povabljena širša javnost, zagotavljajo na izolski občini.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija