Izola: mlado mamico z otrokom pretepli trije najstniki!

Kronika

Na uredništvo smo prejeli grozljivo izpoved mlade mame (ta je želela ostati anonimna), ki so jo v Izoli pretepli trije najstniki. 

Kot nam je zaupala, se je nahajala na parkirišču Lonka v Izoli. Avta ni parkirala v boks, vendar je bilo ob tem še vedno dovolj prostora za druge avtomobile, da lahko zapeljejo mimo. "Jaz sem ravno v avtu previjala otroka, ko je pripeljal avto, v katerem sta bili dve materi in trije najstniki. Eden od njih mi je dejal, naj se odmaknem ter da me bo drugič kar povozil, jaz pa sem na to reagirala," pripoveduje. "Dejala se mu, koga misli, da bo on kar povozil. Tedaj me je zgrabil in vrgel na tla, druga dva pa sta me zbrcala," je še dejala. 

Nato sta ji na pomoč priskočila mož in oče, prav k staršem je bila žrtev namenjena na obisk. Zadevo je prijavila policiji, ki pa ne more ukrepati, saj gre za mladoletnike, morebitne tožbe pa bi se vlekle in lahko izzvale še dodatno maščevanje. Sicer jo je k sreči odnesla brez hujših poškodb, dobila je nekaj modric in odrgnin od udarcev."Najbolj me je šokiralo to, da sta obe ženski celotno sceno mirno spremljali," je zaključila.

Postaja Izola nevarno mesto?

Čeprav Slovenija velja za mirno in varno državo, se ob tem poraja vprašanje, ali morda Izola postaja nevarno mesto. Tovrstno početje v tem obmorskem mestecu ni novost. Nedavno smo poročali tudi o tem, da so policisti prejeli dvojico nasilnežev, ki sta se spravljala nad starejše osebe. Od njiju sta zahtevala denar, če jima ga niso izročili, pa sta se nanje spravila s fizično silo. Tako sta napadla dve starejši ženski in enega starejšega moškega.

Tri mladoletnike bodo kazensko ovadili

Za pojasnilo smo se obrnili na koprsko Policijsko upravo, kjer nam je Anita Leskovec pojasnila, da policisti še zbirajo obvestila od udeležencev dogodka in prič, da bi dokazali nasilništvo in lahke telesne poškodbe. Zoper tri mladoletne osebe bodo podali kazensko ovadbo na pristojno Okrožno državno tožilstvo. 

Pojasnila je še, da policisti obravnavajo storilce enako, ne glede na to ali so mladoletni ali polnoletni. Je pa za mladoletne osebe kaznovalni sistem nekoliko drugačen. Policisti v primeru prekrška mladoletni osebi ne izdajo plačilnega naloga, ampak podajo obdolžilni predlog na Okrajno sodišče. V primeru storitve kaznivega dejanja pa ga kazensko ovadijo. Prav tako imajo mladoletniki pravico do obveščanja staršev in njihove navzočnosti pri zaslišanju. V določenih primerih lahko mladoletno osebo tudi pridržijo in jo privedejo na sodišče.

Poleg policije so odgovorni tudi drugi

Po pojasnilu Leskovčeve, delujejo v lokalnem okolju tudi tako imenovani krizni timi in sosveti, kjer različne ustanove iščejo skupne rešitve v dobro celotne lokalne skupnosti. Policisti ob tem obveščajo tudi druge državne organe, ki se morajo po zakonodaji vključevati v reševanje konkretnih problemov.

izoljanka ta prava |  07 .11. 2015 ob  11: 01
Dva od teh najstnikov sta končala v popravnem,toliko o tem,da sta materi nedolžni.
ena |  15 .10. 2013 ob  21: 37
Ne, priimki se ne končajo na -ić in njihove matere niso povite. Tej fantje so pol slovenci pol albanci in oni se ne bojijo zaporov, popravnih domov kaj šele policije.. Vzgojeni so na ulici in noben jim ne more nič. In lepo prosim dovolj z tem nacizmom, ker nismo vsi ''tisti z juga'' enaki. Eni so največja govna priznam ampak ne se na vse obračat enako.
mariborčanka20 |  11 .10. 2013 ob  09: 50
v izoli je tud veliko albanskih, makedonskih in bosanskih pedofilov. tuji sama sem že doživela to na plaži. Kuj se vsilijo na pogovor in pozdravljajo ko pedri: čaooo
rocco |  09 .10. 2013 ob  00: 36
IZOLA COLERA!!!!!!!!!!!!
ober |  08 .10. 2013 ob  20: 46
-1
Res me zanima če se priimki pretepačev končajo na -ić
JAN |  08 .10. 2013 ob  16: 46
-1
kdo pa je reku da so izolani napadli mamico ? kar neki pokaste v prazno a sploh ne veste za kaj se je šlo pol pa še umešavate šiptare in torbeše ki tudi nimnajo veze v tem primeru kr nekaj tumbaste v prazno
primorka |  08 .10. 2013 ob  14: 00
Izolani
Danes moraš pazit na svoj jezik...v Izoli je precej šiptarjev,ki so agresivni.....da ne govorim odrugih:-(
Sladjoled |  08 .10. 2013 ob  13: 57
Hm,Izola je že kup časa mesto izoljanov...saj ni čudno,da še župana izvolijo tisti imbecili od ribarov...
izolan |  08 .10. 2013 ob  12: 23
Ma kaj jocete, ce , ce, ce, saj se niso spravili na otroka, temvec na odraslo osebo in ce je zenska nima veze, saj smo itak enakopravni, tako, da nehajte se neki delati fini, ker picke ste samo tisti, ki se upaste spraviti na zensko, ce vas jebe v glavo, ker ste copate in ne moski! Ce vam ni kaj prav, pa pridite raje na protest in tam povejte, da vam ni prav, kar se dogaja v drzavi, cene pa sklonite glavo dol in molcite dalje in hodite delati vsak dan za minimalca in MOLCITE, ker sem vas ze sit, kako samo jocete a na protestih vas ni. Samo na internetu ste glasni, ker se skrivate za nicki.
lory |  08 .10. 2013 ob  09: 47
Se pravi...mamica je sama kriva za to, da so jo pretepli? Ker jih je seveda sprovocirala...
Torej, ce nocem, da me kdorkoli kadarkoli pretepe, bi v taki situaciji sama mogla ponizno skloniti glavo, se opraviciti, po moznosti nehat previjat otroka in umaknit avto tako, da bi ti najstniki lahko brez kakrsnih koli tezav zapeljali mimo. Ne? Seveda. Pa kaj ste bolani, al kaj? Ce se clovek niti z besedo ne more branit, potem pa res ne vem vec kam smo prisli. Meni lahko j*bejo vse po spisku, ce zelijo, pa se ne bom spravila na nikogar, je lahko vecji ali manjsi od mene. Pa otroka je imela zraven! Kaj ce bi se na otroka spravili?
Komentarji v stilu "jih je zihr sprovocirala" so na isti ravni kot komentarji tistih, ki pravijo, da so zensko posilili, ker je provocirala z mini krilom.
izola |  08 .10. 2013 ob  01: 00
eee kje je stara garda izole ne bi blo takih kacad po izoli
od izolanov samo se djankiji sekici in bumbarji
TORBEŠI RAUS |  08 .10. 2013 ob  00: 32
to je komaj začetek ...

zdaj bo še župan (Đely) šiptar v Izolji da bo še močnejša kolonija na obali
1