IZOLA BO DOBILA KLOP MIRU: Označili jo bosta prva dama Slovenije in njena ciprska kolegica

Izola

Predsednik države Borut Pahor in soproga Tanja Pečar bosta na uradnem obisku v Sloveniji jutri gostila predsednika Republike Ciper Nicosa Anastasiadesa in njegovo soprogo Andri Anastasiades. Med drugim bo del damskega programa potekal v Izoli. Prvi dami bosta na sprehajališču proti Svetilniku odkrili klop prijateljstva med obema državama.

Z namestitvijo simbolične ploščice na klop bo slednja nosila sporočilo zavezanosti miru. Izola ima tako kot Ciper v svojem grbu golobico z oljčno vejico - simbolom miru, skupna pa jima je tudi bližina morja. Odkritje klopce na sprehajališču proti Svetilniku bo s kratkim kulturnim programom obeleženo jutri, 9. januarja, ob 11. 45.

Klop v Izoli je že petnajsta klop prijateljstva, ki jih Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor s svojimi gosti odkrije ob uradnih obiskih predsednikov v Sloveniji v trajen spomin na srečanje in dobre, prijateljske odnose.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
porkamalora |  08 .01. 2019 ob  19: 42
Seveda, za ves denar (naš denar), ki so ga jugo-komunisti, UDBA in njihovi današnji rdeči pohlepni mladički znosili dol na Ciper, je klopca najmanj, kar nam lahko podarijo. Sicer pa stavim, da je naslonjalo "ribaltabile", tako bodo lahko še naprej nateg...ovali ovčke verne rdeče.