IZNAJDLJIVO: V neurju podrte jelke v Italiji naprodaj kot božična drevesca

Kronika

Drevesa, ki so bila na severozahodu Italije konec oktobra in v začetku novembra podrta v hudem neurju, so dobila v predbožičnem času povsem novo vlogo. Kot božična drevesca jih prodajajo na tržnicah, zbrana sredstva pa bodo namenjena za prizadeta gorska območja.

Kmetijsko združenje Coldiretti je na tržnicah v Rimu, Milanu in Vicenzi začelo prodajati jelke z območja Asiaga, kjer je močan veter konec oktobra podrl več tisoč dreves. Kupci so morali za božično drevesce odšteti 15 evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Kot je v ponedeljek povedal tiskovni predstavnik združenja, so na tržnicah prodali vsa drevesca, nova pa bodo naprodaj prihodnji konec tedna.

V vremenski ujmi, ki je italijanske Alpe opustošila konec oktobra, je bilo po ocenah izruvanih osem milijonov ton rastlin, med njimi večinoma jelke in breze. Podrta drevesa z opustošenega severovzhoda države kot božična drevesca med drugim že krasijo tudi uradno rezidenco italijanskega predsednika Sergeia Mattarelle in Trg svetega Petra v Vatikanu. Vremenska ujma je sicer po vsej Italiji terjala 30 življenj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija