IZKUPIČEK JADRALNEGA DRŽAVNEGA PRVENSTVA V ŽUSTERNI: Domačin Jan Kosmina je pristal na drugem mestu (FOTO)

Koper

Pretekli vikend, 12. in 13. junija, je v Žusterni potekalo že drugo zaporedno državno prvenstvo v jadranju na deski. Organiziral ga je Klub jadralcev na deski BUM Koper, pomerilo pa se je skupno 31 jadralcev iz sedmih jadralnih klubov v dveh disciplinah: D2 in foil.

V soboto so tekmovalci precej časa čakali na ustrezne vremenske razmere, zato so izpeljali samo prve plove v razredu D2. V nedeljo so, zahvaljujoč burji, lahko izpeljali prvenstvo s petimi plovi v razredu foil in s po štirimi v razredu D2 A in B.

V razredu foil, ki je osnova za olimpijski razred iQFOiL, je tekmovalo 14 jadralcev, državni prvak pa je letos postal Stojan Vidakovič.

Lanski državni prvak, domačin Jan Kosmina je pristal na drugem mestu, tretje mesto pa je zasedel Prekmurec Bine Banfi.

Letos sta bili na prvenstvu le dve ženski predstavnici, zato v tej kategoriji ni bilo podelitve. Sicer se je med ženskami najbolje uvrstila lanska državna prvakinja, 15-letna Lina Eržen, ki je skupno zasedla šesto mesto. V razredu iQFOiL je začela tekmovati šele letos, že pred tem pa je bila med boljšimi v razredu freestyle. Velik potencial je sicer pokazal tudi njen brat Val ErženŽiva Batis iz ljubljanskega kluba je zasedla deseto mesto. 

V razredu D2 A je državni prvak postal Vladimir Borštnar, v razredu D2 B pa Helena Burger, sicer oba iz JK Pirat Portorož.

V razredu D2 A je drugo mesto zasedel Gregor Borštnar iz JK Pirat Portorož, na tretje mesto pa se je uvrstil Boris Brovinsky iz ŠD ZOO Station Velenje. Na drugem mestu v razredu D2 B je pristal Rudi Frantar iz JK Pirat Portorož in na tretjem Matic Mreža iz ŠD ZOO Station Velenje, so sporočili iz Jadralne zveze Slovenije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija