IZKORISTITE IZJEMEN POPUST OB DNEVU KNJIGE: Unovčite ga lahko v spletni knjigarni ZRS Koper

Slovenija

Znanstvena založba Znanstveno-raziskovalnega središča Koper, Annales ZRS, bo ob dnevu knjige med 20. in 30. aprilom ob nakupu v spletni knjigarni ZRS Koper nudila 30-odstotni popust na vse publikacije. Virtualno se sprehodite po spletni knjigarni in izberite knjigo v skladu z vašimi interesi.

Med najnovejšimi publikacijami, ki jih v ZRS Koper še posebej izpostavljajo in ki bi vas utegnile zanimati, je knjiga Milana Bufona z naslovom Ethnos in topos, ki obravnava družbene spremembe in narodnostno podobo slovenskih krajev na Tržaškem od leta 1910 do leta 2015. Pa knjiga Marka Pogačnika z naslovom Modrost Zemlje in Kristusova navzočnost, ki ekologijo tesno povezuje s teologijo in umetnostjo.

Knjigo več avtorjev Pojmovanja živalskih smrti: antropocentrizem in (ne)možne subjektivitete je uredila Branislava Vičar, v slovenski prostor pa vpeljuje novo znanstveno polje ‒ kritične animalistične študije, ki predstavljajo radikalen etični in normativni izziv obstoječim sistemom moči v dobi globalnega kapitalizma in eksistencialni strukturi speciesizma.

Jože Pirjevec

Morda vas bi zanimala knjiga Irine M. Cavaion o najstnikih, stikih in sosedskih jezikih, ki predstavlja uvodno študijo k didaktiki jezikov v stiku kot izviren prispevek k razumevanju položaja, statusa in rabe jezikov v (slovensko-italijanskih) obmejnih področjih. Ali pa knjiga Jožeta Pirjevca z naslovom Glossae, v kateri je objavljen izbor tedenskih glos avtorja, objavljenih v Primorskem dnevniku med leti 1978 in 2020. Zanimive in poučne glose predstavljajo zgodbo avtorja in zgodbo časa zadnjih štirih desetletij.

Ne gre pozabiti knjige Vesne Mikolič Izrazi moči slovenskega jezika, ki prinaša opis intenzitete jezika v različnih diskurzih, in sicer v znanosti, oglaševanju in politiki, prav tako pa obravnava tudi leposlovje in prevodno književnost, kjer so sredstva za stopnjevanje moči literarnega jezika zaradi njegove izrazno-estetske funkcije še posebej pomembna. Nenazadnje pa v ZRS Koper izpostavljajo knjigo Maje Zadel z naslovom Transkulturnost v objemu nacionalizma, v kateri obravnava pomen transkulturacije med prebivalci Istre v Sloveniji.

Dodatne informacije lahko dobite prek elektronske pošte na naslovu zalozba-annales@zrs-kp.si.