IZJEMNO! Primorki do naslova evropskih prvakinj

Koper

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta si na evropskem prvenstvu v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Poznanju priveslali naslov prvakinj v disciplini K-2 na 200-metrski razdalji. S tem sta slovenski kajakašici upravičili vlogo favoritinj.

Drugo mesto sta osvojili domačinki Dominika Putto in Katarzyna Kolodziejczyk (+0,385), tretje pa Madžarki Anna Lucz in Blanka Kiss (+0,418).

Primorski sprinterki na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman nadaljujeta z odličnimi skupnimi nastopi na največjih mednarodnih tekmovanjih. Tokrat sta v finalu evropskega prvenstva v Poznanju stopili na najvišjo stopničko na 200-metrski razdalji ženskih kajakaških dvojcev in se veselili prve zlate kolajne z evropskih ali svetovnih prvenstev. "Občutek je enkraten. Še posebej po včerajšnji 'petstotki' sva se uspeli skoncentrirati in zbrati ter odveslati dobro 'dvestotko'. Starter je danes kar čakal, tako da sva se malo zabili v blok, naprej pa je bilo precej boljše kot v kvalifikacijah. Na koncu sva suvereno zmagali," je povedala Špela Ponomarenko Janić.

Primorska naveza je bila nekaj manj kot pol sekunde hitrejša od vseh tekmic. "Ker sva se na startu zabili v blok, je bil pospešek na startu z zamudo. A po nekaj metrih sva že pridobili najino moč in hitrost, tako da sva drveli skozi progo. Slovensko himno je res nekaj posebnega slišati, še posebej pa da sva skupaj na stopničkah. Res sva zadovoljni. Sedaj pa se bova najboljše pripravili za OI," pa je dodala Anja Osterman.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Silvana63 |  07 .06. 2021 ob  14: 24
Bravo punce, super ste!! Čestitam!
Istriano |  07 .06. 2021 ob  08: 26
Neverjetni sta, bravo!