IZJEMEN USPEH SLOVENSKIH KUHARJEV NA SVETOVNEM PRVENSTVU: V reprezentanci tudi kuhar in slaščičarka iz Portoroža (FOTO)

Piran

V Luksemburgu se je včeraj zaključilo Svetovno kulinarično prvenstvo Villeroy&Boch, na katerem je Slovenija nastopila v elitni kategoriji članskih reprezentanc in v izjemni konkurenci za svoj nastop prejela srebrno priznanje. Največje svetovno kulinarično tekmovanje s 50-letno tradicijo se vsaka štiri leta odvija v okviru sejma Expogast. V petih dneh, od 26. do 30. novembra, ga je obiskalo več kot 50.000 obiskovalcev, v številnih disciplinah pa se je pomerilo več kot 3000 kuharjev.

Petnajst kuharskih reprezentanc iz celega sveta se je pomerilo v dveh kategorijah, pripravi toplega trihodnega menija za 110 oseb in disciplini Chef’s table. Slovenski mojstri so nastopili v torek v prvi disciplini tople kuhinje, kuhanju menija.

Slovenska ekipa je svoje krožnike oblikovala in pilila v zadnjih mesecih na številnih treningih, svoje kreacije so predstavili tudi na kulinaričnih večerih v Portorožu, Laškem in na Brdu.

"Bili smo optimistični, srebrno priznanje pa je rezultat, po katerega smo prišli in na katerega smo lahko zelo ponosni, saj gre za enega izmed največjih slovenskih uspehov na ekipnih reprezentančnih tekmovanjih," je po nastopu povedal Martin Blejec, ki je v Luksemburgu vodil slovensko izbrano vrsto.

Absolutne zmage na prvenstvu so se sicer razveselili Švicarji, drugo in tretje mesto pa sta osvojili moštvi Švedske in Norveške. Srebrno priznanje je Slovenijo v disciplini toplega menija sicer uvrstilo v zlato sredino nastopajočih, kjer ji družbo delajo kulinarične velesile, kot so Singapur, ZDA, Danska in Italija.

Člani slovenske kuharske reprezentance so bili vodja Martin Blejec (Bled Rose hotel), kuhar Gašper Kačičnik (Hiša Ančka), kuhar Blaž Vodopivec (LifeClass Hotels & Spa), kuhar Boštjan Volk (Gostišče Volk), slaščičarka Meta Kocjančič (LifeClass Hotels & Spa) in slaščičar Gregor Rode (Slaščičarna Lolita).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
SkateBordKite |  02 .12. 2022 ob  07: 16
O fuck. Meta Kocjančič? Najbolj prepotentna najbolj zoprna in najbolj naduvana baba ever! Oba brata sta totalno nasprotje od nje!