IZJAVE PO ZMAGI SLOVENSKIH KOŠARKARJEV: "Sedmo mesto na svetu je lep dosežek za državo, ki ima dva milijona prebivalcev" (VIDEO)

Svet

Izjave po košarkarski tekmi svetovnega prvenstva Slovenija - Italija (89:85).

Aleksander Sekulić, selektor Slovenije: "Čestitke Italiji za odličen turnir, predvsem v prvem delu, ko so premagali Srbijo, ki jutri igra v finalu. Hkrati bi rad poudaril, da sem počaščen, ker sem bil del zadnje tekme Luigija Datomeja, ki je izjemen igralec in oseba. Rad pa bi se zahvalil tudi filipinskim navijačem, ki so nas vseskozi podpirali, tako da smo se počutili kot doma. Tekmo proti Italiji smo želeli dobiti, saj sedmo mesto ni slaba uvrstitev, čeprav smo imeli višje cilje, še posebej, je bil zraven tudi Luka Dončić. Zahvalil bi se rad vsem igralcem, ki so prišli na SP in se hrabro ter odločno borili proti vrhunskim ekipam."

Gregor Hrovat: "Pred tekmo smo se dogovorili, da moramo pokazati, da nismo brez razloga med osmimi najboljšimi ekipami na svetu. Dokazali smo kljub vsem poškodbam, ki so nas spremljale pred in med prvenstvom, da znamo stopiti skupaj in odigrati tako kot je treba. Ponosen sem na fante, da smo izenačili najboljšo dosedanjo uvrstitev na svetovnih prvenstvih."

Zoran Dragić: "Za nami je dolgo in naporno poletje, zato smo se želeli od svetovnega prvenstva posloviti z zmago. Pokazali smo svoj ponos, pripadnost slovenskemu grbu in zabeležili prestižno zmago. Res je, da smo imeli višje cilje, imamo grenak priokus po porazu s Kanado, a sedmo mesto na svetu je lep dosežek za državo, ki ima dva milijona prebivalcev."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  10 .09. 2023 ob  13: 01
Res je! Poglejte katere drzave so najboljse v sportu na lestvici per capita!