IZGINOTJE 15-LETNICE PRETRESA FRANCOZE: Kaj se je zgodilo v 'usodnih' 15 minutah? (FOTO)

Svet

Francijo pretresa izginotja 15-letne Line. Nazadnje so jo videli konec septembra, ko se je od doma peš odpravila proti železniški postaji. Intenzivna iskalna akcija ni prinesla novih ugotovitev. Zdaj zadevo preučuje državno tožilstvo v Strasbourgu. Izključena ni niti možnost, da so deklico ugrabili. Glavni osumljenec je moški, ki seje pred kratkim preselil v njen domači kraj.

Bil je 23. september, ko se je na severovzhodu Francije, v departmaju Bas-Rhin, za deklico Lino izgubila vsaka sled. Med 11.15 in 11.30 je odšla od doma proti železniški postaji, namenjena na obisk k fantu. Ta jo je čakal na postaji. Ker je ob 12.53, ko je vlak prispel, ni bilo, je obvestil njeno mamo. Ta je obvestila policijo. Ob 11.22 je njen telefon prenehal zvoniti, nekaj minut pred tem pa sta jo še videli dve priči.

V torek je najstnico iskalo 380 ljudi pod vodstvom 35 policistov. Iskali so jo s helikopterji in s pomočjo termovizijskih kamer. Varnostne kamere so razkrile, da deklice ni bilo na vlaku in niti na železniški postaji, kjer jo je čakal fant.

V preteklosti je zaradi "prostovoljnega pobega" še niso obravnavali, njen bančni račun ni pokazal nobene finančne aktivnosti. Zdaj je zadevo prevzelo državno tožilstvo v Strasbourgu, sumijo na ugrabitev.

Včeraj zjutraj so preiskali in zapečatili hišo, ki se nahaja štiri kilometre stran od Linine domače hiše.Tam naj bi živel moški, ki se je v kraj preselil pred petimi leti. Prav njega naj bi na dan izginotja v avtomobilu opazili na poti do železniške postaje. Minulo soboto so mu zasegli tudi vozilo, iz dveh vozil sosedov pa so odvzeli vzorce DNK.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija