Izgubil kontrolo: Jonas preklinjal Občino Piran

Piran

Jonas Žnidaršič, igralec, televizijski voditelj in ljubitelj digitalne tehnologije je na družbenem omrežju Twitter zapisal nekaj krepkih na račun Občine Piran.

Jonas Žnidaršič je lastnik hiše nad Pacugom, do nje pa vodi le makadamska pot. Že v času, ko je na čelu Občine Piran bil Tomaž Gantar, je Jonas želel, da se cesta do hiše asfaltira, a njegova želja ni bila uslišana. Ne zato, ker mu asfaltiranja ne bi dovolili, ampak zato, ker je pričakoval, da Občina to stori na svoje stroške. Gantarja je na ta račun v tvitu označil za "kuzlo".

V tvitu je z širšo javnostjo delil tudi ugotovitev o vzroku njegovih težav na Obali. "Moj največji problem na Obali je, da ne govorim italijansko. Pol bi imel polno rit vsega," je zapisal. In še: "Nihče mi noče pripeljat plina v cisterni, ker je občinska cesta sf**ana. Naj se je*e taka občina ... In prvo uro, ko bi se jaz lotil tam česa popravljat, bi me prijavili, da šarim po občinski zemlji ... Davke plačujem na polno in pošteno. Prosim za minimum, pa še tu sem bil pripravljen polovico sam plačat. Pi*de."

 

"Denar davkoplačevalcev porabljamo skladno z našimi prioritetami in med njimi ni asfaltiranja ceste do nekega vikenda na samem," je za Žurnal24 poudarila piranska podžupanja Meira Hot. Izjav, ki jih je na račun piranske občine na Twitterju zapisal Jonas Žnidaršič, pa ni želela komentirati.

 

Žnidaršiču so že ob plačilu komunalnega prispevka obračunali nižjo tarifo, ravno zato, ker ima na parceli makadamsko pot in ne asfaltirane. "Omenjeni je sicer dal vlogo za asfaltiranje dostopne poti, vendar občina nima sredstev, da bi asfaltirala poti do vsake posamične razpršene gradnje. Če bi želel cesto asfaltirati sam, temu ne bi nasprotovali in bi, kot to počnemo v drugih primerih, dali soglasje, da si jo uredi na lastne stroške," so še na piranski občini povedali za Žurnal24.

@ Pantalon |  10 .02. 2014 ob  12: 44
Res škoda. Tako bi bili varni pred wannabe fašisti z Obale.
Pantalon |  09 .02. 2014 ob  18: 16
Škoda ,da Benito ni naredil še višjo mrežo okoli Ljubljane.
@ Candot |  09 .02. 2014 ob  08: 49
-1
Pač - fašistična "slovenščina". Po obliki in po vsebini. Nimaš tle kej.
@ hillbillyji |  07 .02. 2014 ob  21: 55
-2
He he he he he - primitivčki primitivni. A zdaj boste že grozili s fizičnim obračunom? Saj,drugega od preklinjanja, robantenja in fizičnega obračunavanja itak ne znate, wannaby "Istrani". Pač po zgledu na vaše vzornike - fašiste, s katerimi ste še danes v sado-mazo odnosu. Džizs, TO pa je psihopatologija.

Kaj je naslednje? "Squeal like a pig", najbrž ... Degenčki. (Aja, evo vam neandertalcem ogledalo: http://www.youtube.com/watch?v=9gLN3QoN-q8)
E mona |  07 .02. 2014 ob  16: 02
Tako so imenovali stari rimljani vašo kotlino zato ti z guštom rečem ejga mona. Mi se v Istri naše zgodovine ne sramujemo sam nadaljujem s tradicijo svojih prednikov. Kar se pa znanosti tiče pa izhajam še iz časov ko je bila tukaj še zona B tako da nisem po župi priplaval. Ti pa lepo povikipediraj kdaj in kje je bilo to?...
@ Spakedravščina |  07 .02. 2014 ob  15: 10
-1
Več kot "zanimiv članek", mi o knjigi o piranskem narečju, o izidu katere govori prispevek, do katerega napotuješ, pove komentar komentatorja "Kvaziraziskovalna mafija", ki je pod njim napisan. Kaj naj rečem?! Žalostno, da tuna Obali vladajo goljufive in nepoštene metode delovanja tudi v znanosti, še bolj žalostno pa je, da se domorodski hillbillyji z njimi celo hvalite.
Spakerdavščina |  07 .02. 2014 ob  15: 01
Tu živi veliko ljudi, kateri z guštom šrajemo jezik naših nončev in anke bižnončev, čeprav smo več let študirali v najlepšem mestu na svetu, nje... ali pa celo kje drugje oz. tudi v tujini vendar materinega jezika nismo pozabili. Ravno na tem portalu bo za vas prežentuože in vsevedne možgane iz prestolnice zanimiv članekˇ Narečje piranskega zaledja še živi˝ z dne 03.02.2014. V njem lahko vidite kako se je živelo v zaledju Istre, katerega si lahko ob priložnosti tudi pobliže ogledate in spoznate. Da ne boste svoje utrujene in naveličane ksihte samo po portoroški promenadi in piranski punti nastavljali sončnim žarkom.
@ Šturlo |  07 .02. 2014 ob  13: 08
-1
"Gugl slovenščina" ... hm, zanimivo. Kako pa se imenuje spakedravščina, ki jo blejaš ti? Laška slovenščina, morda? Fašo-slovenščina (ta bi bila po vsebini, o kateri "pripovedujete", najbrž kar najustreznejša)? Ali nemara kar laščina?
giorgio |  07 .02. 2014 ob  10: 45
Vi, ljubljanski komentatorji, najprej počistite svoj prag, začenši z Jonasom: "kuzla župan" in "naj se jebe taka občina". Potem se gremo dalje o kulturi in primitivizmu!
Šturlo |  07 .02. 2014 ob  10: 29
Ajde odidi že s to tvojo gugl slovenščino iz te naše zahojene periferije!!!!
@ spodnji osebki |  07 .02. 2014 ob  09: 25
-1
Vi WC-papirja sploh nimate, po stopnji razvitosti, ki veje iz vaših objav, sodeč, si riti brišete v posušene morske alge.
Sicer pa, kot sem dejal - primitivci ste bili, primitivci ste in primivci boste tudi ostali. "Dobrodušni Istrani" my ass - try neuki, neolikani in degenerirani periferčki. Modeli iz filma DELIVERANCE (če ste sploh že slišali za kaj takšnega, kot je film) so vam po mentaliteti, izrazoslovju in obnašanju kar blizu.

Džizs, lepa druščina beštij si je prilastila tole zaplatico ob mlakuži.
@Jonas ali Janez ......kar si že |  07 .02. 2014 ob  08: 34
enkrat ko se zameriš "obalnim perifercem....... in še kaj zraven " ( tako nas ti imenuješ ) si zapisan za večne čase z zlatimi črkami na našem toaletnem WC papirju .
1