IZBRANI NAJBOLJŠI ŠPORTNIKI LETA: Najvišja priznanja so dobili Špela Ponomarenko Janič, Anja Osterman, Toni Vodišek in koprski košarkarji (FOTO)

Koper

Na današnji podelitvi v koprski Taverni, ki je bila zaradi ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa zaprta za javnost, so razglasili najboljše športnice, športnike in športne klube Mestne občine Koper za minulo leto. Najvišja priznanja, ki jih je podelil koprski župan Aleš Bržan, so prejeli kajakašici Špela Ponomarenko Janič in Anja Osterman, kajtar Toni Vodišek, za najboljšo koprsko ekipo pa so bili izbrani košarkarji Kopra Primorske.

"Ko ves svet govori o izjemnih slovenskih športnikih, smo Slovenci nedvomno ponosni. Tudi Koprčani smo lahko veseli, da imamo veliko uspešnih športnikov. Špeli Ponomarenko Janič in Anji Osterman želim, da jima uspe veliki met na olimpijskih igrah v Tokiu, ki so sicer letos zaradi epidemije koronavirusa prestavljene, bodo pa na sporedu prihodnje leto, najboljšemu športniku Toniju Vodišku, da tudi kajtanje postane olimpijski šport, najboljši ekipi pa, da se še naprej tako hrabro bori," je najboljše športnike nagovoril Bržan.

Naslov najboljših moštev je ubranila košarkarska ekipa Kopra Primorske, ki je ob koncu pretekle sezone osvojila vse, kar se je osvojiti dalo. Tudi v sezoni 2019/20 so fantje kljub težavam, ki so se zgrnile nad koprsko košarko, najprej pod vodstvom Jurice Golemca, nato pa še pod taktirko Andreja Žaklja, nadaljevali z odličnimi rezultati. Župan je podelil tudi dve častni listini, Igorju Spasojeviču za dosežke na tekmovanju za svetovni pokal v judu in zaključek tekmovalne kariere ter Ireni Rosa za dolgoletno uspešno sodniško delo in zaključek mednarodne sodniške kariere v lokostrelstvu.

Še pred zaključno podelitvijo so posebna in jubilejna priznanja iz rok koprske podžupanje Jasne Softić prejeli: Iztok Babič za uspešno delo v organizacijskem odboru mednarodnih tekem juda v Kopru, Luka Koper za dolgoletno podporo športnih društev in vrhunskih športnikov Mestne občine Koper, Luka Videtič za dosežek na ultra tekaškem maratonu od Aten do Šparte 2019, Samo Masleša za razvoj juda in vizionarsko delo, Društvo Joga v vsakdanjem življenju za 30 let delovanja, Društvo plezalcev Koper za 20 let delovanja, Ivo Marinič za 50 let delovanja v Judo klubu Koper, Judo klub Koper za 50 let delovanja, Karin Madžarović za 10 letno trenersko delo v Klubu za atletsko gimnastiko California Koper, Namiznoteniški klub Škofije za 30 let delovanja, Obalno planinsko društvo za 70 let delovanja, Sandi Vučko za 10 letno delo z mladimi atleti v Atletskem klubu Koper, Šahovski klub Val Koper za 70 let delovanja in Tradicionalni karate Do klub Shotokan Samurai Koper za 20 let delovanja.

Priznanja za vrhunski športni dosežek na mednarodni ravni so prejeli člani Atletskega kluba Koper, Društva Rex Maris Koper, Jadralnega kluba Jadro Koper, Jadralnega društva Pirat Portorož, Judo kluba Bežigrad, KAG Californie Koper, Kajak kanu kluba Adria Ankaran, Kajak kanu kluba Žusterna, Kickboxing kluba Koper, Kite kluba Koper, Kluba jadralcev na deski BUM Koper, Košarkarskega kluba Koper Primorska, Lokostrelskega kluba Ankaran, Plesnega društva AKS dance studio, Plesnega društva FDC, ŠD Kettlebell lifting N1 Obala in Veslaškega kluba Nautilus Koper.

Za vrhunski športni dosežek na državni ravni pa člani: Jadralnega kluba Jadro Koper, Judo kluba Koper, Kajak kanu kluba Žusterna, Kluba Flipcapris, Kluba malega nogometa Bronx Škofije, Lokostrelskega kluba Ankaran, Plavalnega kluba Koper, Plesnega društva AKS dance studio, Športnega kluba Salto Koper, Športnega društva Boccia Koper, Športnega potapljaškega in ribiškega društva PLK Koper, Teniškega kluba Luka Koper, Vaterpolo društva Koper 1958 in veslaškega kluba Nautilus Koper.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija