IZBRANA JE SLOVENKA LETA: Laskavi naziv gre predsednici Ekologov brez meja Urši Zgojznik

Slovenija

Bralci revije Jana so za Slovenko leta 2018 izbrali predsednico društva Ekologi brez meja Uršo Zgojznik. Zaradi ljudi, kot je Urša, ki znajo javnost motivirati k razmisleku o tem, kako lahko prav vsak med nami pripomore k zmanjšanju kopičenja odpadkov, se Slovenija uvršča med najbolj čiste države po indeksu EPI, so sporočili organizatorji.

Urša Zgojznik, Slovenka leta

V letošnji akciji Slovenka leta je sodelovalo še devet žensk, ki so na svojem področju stopile iz povprečja in s svojim delom zaznamovala svoje okolje. Med njimi so morska biologinja in ekologinja, predsednica Nacionalnega odbora L'Oréala in Unesca Za ženske v znanosti Alenka Malej, ekonomistka in ena najboljših poslovnih trenerk v Sloveniji Irena Deželak, učiteljica in gorska reševalka Mojca Odar, direktorica podjetja Energetika.net ter lastnica podjetja Eko knjiga Alenka Žumbar Klopčič.

Med kandidatkami za naziv so bile tudi izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, predsednica združenja Onko net in podpredsednica Sveta pacientov Onkološkega inštituta Kristina Modic, nekdanja direktorica Mirovnega inštituta Neža Kogovšek Šalamon, profesorica na Gimnaziji Vič v Ljubljani Alenka Mozer, modna oblikovalka Matea Benedetti in mati samohranilka Želja Platzer Papič. Letošnji izbor Slovenke leta je bil že 30. po vrsti. Projekt organizira medijska založba Adria Media Ljubljana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija