IZBRAN NOV DIREKTOR HOTELA DELFIN: Kdo ga bo vodil?

Izola

Po naših zanesljivih informacijah je bil na razpisu za novega direktorja izolskega Hotela Delfin izbran Miloš Milivojević, javnosti znan kot že izbran za direktorja Javnega stanovanjskega sklada Koper, a je takrat od svoje kandidature odstopil.

Miloš Milivojević

Nadzorni svet družbe Delfin je na seji 12. maja za naslednje štiriletno obdobje za direktorja izbral in imenoval magistra poslovnih ved Miloša Milivojevića. Ta na naša vprašanja, če je z informacijo seznanjen, danes še ni želel odgovarjati. Poklicali smo ga tudi zato, ker nas je zanimalo, kakšne so njegove dosedanje izkušnje s turizmom in s čim meni, da je prepričal nadzornike.

Trizvezdični Hotel Delfin v lasti Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) ima 219 sob ob morju, leži pa v neposredni bližini izolske marine.

Milivojević je v preteklosti sicer že uspešno kandidiral za vidno direktorsko mesto v Slovenski Istri, in sicer je bil na razpisu izbran za prvega moža Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper. A se je takrat nadzornikom zahvalil za izkazano zaupanje, kandidaturo pa preklical. V nadzornem svetu stanovanjskega sklada so njegovo odločitev obžalovali, a hkrati spoštovali. Koprski župan pa je takrat dejal, da potezo razume kot kandidatovo osebno odločitev, "ki jo kot tako tudi sprejemam in o njej ne bom razpravljal".

V naslednji dneh bo torej jasno, ali bo tokrat Milivojevič zagrizel v nov izziv. V Hotelu Delfin so novega šefa iskali po tem, ko je dosedanja direktorica hotela Nina Golob, ki je hotel vodila devet let, februarja predčasno nepreklicno odstopila. Nadzorniki Hotela Delfin so nato marca objavili prvi razpis za izpraznjeno direktorsko mesto. Nanj se je prijavilo šest kandidatov, a po odločitvi nadzornega sveta nobena kandidatura ni bila ustrezna. Nato so aprila objavili nov razpis. Od kandidatov so zahtevali univerzitetno izobrazbo ekonomske, pravne ali druge družboslovne smeri, najmanj pet let delovnih izkušenj na vodilnem delovnem mestu in znanje najmanj enega tujega jezika.

Od kandidatov se je pričakovala tudi predložitev programa razvoja družbe Hotel Delfin za naslednja štiri leta, usmerjenost k poslovnim rezultatom, organizacijske in vodstvene sposobnosti ter pozitiven odnos do generacije tretjega življenjskega obdobja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  27 .05. 2022 ob  14: 44
Bravo Miloš. Čaka te trdo delo ampak zmogel boš
joe jaxson |  27 .05. 2022 ob  12: 58
ma pol njomovič je za direktorja zmagal v Kočevje ?