IZBRALI SLOVENSKI AVTO LETA: Kateri je nasledil lanskega zmagovalca?

Slovenija

Slovenski avtomobilski novinarji so na Vranskem že sedemindvajsetič izbrali Slovenski avto leta. To je letos postal Ford focus, ki je osvojil 57 točk. Na drugem mestu mu je z 32 točkami sledila Kia ceed, tretje mesto pa je osvojila Škoda karoq z 31 točkami. Na izboru je sodelovalo devet medijev, kar je največ doslej.

Slovenski avto leta 2019 je Ford Focus.

Pri finalnem glasovanju za Slovenski avto leta 2019 so izhajali iz vrstnega reda finalistov, ki so ga med 28 modeli določili bralci, gledalci, poslušalci in sledilci slovenskih medijev. Na prvem mestu se je tako s šestimi začetnimi točkami znašla Škoda Karoq, drugo mesto je s štirimi točkami pripadlo Volkswagnu T-Roc, tretje mesto je osvojil Ford Focus, ki je dobil tri točke, so zapisali na spletni strani Slovenski avto leta 2019.

V drugem delu je sledilo glasovanje devetih slovenskih medijev - Avto magazina, Dela, Slovenskih novic, Dnevnika, Nedeljskega, Evo magazina, Komotar minute, Motorevije AMZS, Siola.net, Vala 202, Avtomobilnosti in Večera, ki je določilo končni vrstni red.

Lanskoletni zmagovalec Volkswagen Polo

Ford Focus je avto leta postal že tretjič

Ob tem je, kot navajajo na spletni strani, direktor marketinga pri slovenskem uvozniku Forda Boštjan Hribovšek povedal, da predstavlja naslov predvsem veliko obveznost, da kakovosti avtomobila, ki jih cenijo bralci in novinarji, prenesejo tudi v prodajne rezultate.

Lansko leto je naziv avto leta osvojil Volkswagen Polo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Thomy |  14 .01. 2019 ob  08: 38
-1
Mal nenavadno, da ima tretje mesto več točk kot drugo...