IZBRALI SLOVENSKEGA PODJETNIKA LETA: To je postal prvi mož Postojnske jame Marjan Batagelj (FOTO)

Slovenija

Na kongresu podjetnikov Slovenije so v petek v Portorožu podelili naziv Slovenski podjetnik leta. To je letos postal prvi mož družbe Postojnska jama Marjan Batagelj. Poleg njega sta se za ta naziv sicer potegovala še lastnik podjetja Kronoterm Bogdan Kronovšek in Tomaž Lah iz podjetja Nektar Natura, so sporočili organizatorji.

aMarjan Batagelj (levo) je v Portorožu prejel naziv Slovenski podjetnik leta.

Batagelj je leto pred osamosvojitvijo Slovenije ustanovil podjetje Batagelj & Co., specializirano za gospodinjske sesalnike. Leta 2010 je prevzel podjetje, ki upravlja Postojnsko jamo, zdaj pa je tudi predsednik uprave tega podjetja.

"Zaradi izjemnega prispevka k slovenskemu podjetništvu, izkazane inovativnosti in kreativnosti ter zavezanosti podjetniški etiki in morali, je postal Slovenski podjetnik leta 2019. Leta 2014 je bil pobudnik in ustanovitelj nove inovativne organizacije slovenskih podjetij, SBC - Kluba slovenskih podjetnikov, katerega predsednik je. Pravi da prisega na pregovor 'kar daš, to boš žel' in Marjan Batagelj je dobro sejal, saj je njegova podjetniška žetev izjemna," so v obrazložitvi zaposali organizatorji.

Lani je nagrado prejel prvi mož Studia Moderna Sandi Češko, predlani pa Mirko Strašek iz KLS Ljubno. Na dvodnevnem kongresu v Portorožu, ki se končuje danes, sicer več kot 30 slovenskih podjetnikov prenaša svoje izkušnje in podjetniške prakse na udeležence. Podjetniki razpravljajo predvsem o izzivih internacionalizacije, učinkovitem vodenju, tehnoloških trendih ter izzivih družinskih podjetij.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija