IZ PREDSEDNIŠKE PALAČE O PRIMORSKEM KANDIDATU ZA USTAVNEGA SODNIKA: "Gre za človeka, ki ga ustavno sodišče potrebuje"

Slovenija

Vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović je po današnjih pogovorih pri predsedniku republike Borutu Pahorju povedal, da v stranki kot kandidata za ustavnega sodnika podpirajo Andraža Terška. O Verici Trstenjak so se pripravljeni pogovarjati, če Teršek ne bi imel zadostne podpore med poslanskimi skupinami.

Predsednik republike Borut Pahor je namreč danes na pogovore o možnih kandidatih za ustavne sodnike sprejel vodji poslanskih skupin SDS in LMŠ, v sredo pa bo pogovore nadaljeval s predstavniki ostalih strank.

Kot je po posvetu pri Pahorju povedal Golubović, je Pahorju povedal, da v LMŠ kot možnega kandidata za ustavnega sodnika podpirajo Terška. Po njihovi oceni gre namreč za človeka, ki ga ustavno sodišče potrebuje. Teršek zagovarja načela socialne države, medtem ko trenutno ustavno sodišče ustavo večkrat razlaga neoliberalno, je dejal.

Glede nekdanje generalne pravobranilke na Sodišču Evropske unije Trstenjakove, ki jo je na mesto ustavne sodnice danes na pogovorih pri Pahorju predlagala SDS, je dejal, da podpirajo Terška, če pa bi se izkazalo, da ta med strankami nima zadostne podpore, bodo pogovor opravili tudi s Trstenjakovo. "Nasploh smo se pripravljeni pogovarjati z vsemi, ki kandidirajo," je dejal.

Glede kandidata za varuha človekovih pravic se v poslanski skupini po besedah Golubovića še niso odločili, koga podpirajo, o guvernerju Banke Slovenije pa se bodo odločali, ko bodo znana imena, ki kandidirajo za to funkcijo.

V sredo bo Pahor glede možnih kandidatov za ustavnega sodnika opravil pogovore z vodji poslanskih skupin SD, SMC, Levice, NSi, SAB in DeSUS. Pahor je na poziv za mesto ustavnega sodnika sicer prejel dva predloga - poleg kandidature Terška še kandidaturo Boštjana Pintarja.

Deli novico:

Ggggrrr |  27 .10. 2018 ob  08: 51
,
Ggggrrr |  27 .10. 2018 ob  08: 50
?
Ggggrrr |  27 .10. 2018 ob  08: 50
?
Ggggrrr |  27 .10. 2018 ob  08: 50
?
Ggggrrr |  27 .10. 2018 ob  08: 50
?
Resnica |  25 .10. 2018 ob  10: 12
Teršek zagovarja načela socialne države, medtem ko trenutno ustavno sodišče ustavo večkrat razlaga neoliberalno, je dejal........ustavni pravnik mora odločati le in edino v skladu z Ustavo in veljavnimi zakoni....OSEBNA NAGNJENJA PA MORA PUSTITI DOMA...torej na socialo lahko vpliva tako,
da pošlje kaj denarja iz lastnega žepa na Rdeči križ.
@LMŠ katastrofa |  25 .10. 2018 ob  10: 09
Se ti ne zdi, da ne veš o kateri osebi govoriš? Ko govoriš o nedoraslosti se prej dobro prepričaj. Jaz sovražnega govora pri njem nisem zasledila. Je morda podoben Bernardu Brščiču, Luciji Ušaj Šinkovec, Damirju Črnčecu, twita kot Janša, Žan Mahnič, Grims, Logar, Jelkica Godec,....... oh, pa ustavnega sodnika dvakratnega dottora Klemena Jakliča sem pozabila? Da ne naštevam drugih....... Okuženih sodnikov pri nas ne manjka - Teršek zraven ne spada, pa ti lepetaj kar hočeš. Ti o nedoraslosti funkcije Teršeka - kako si šele ti dorasel, če si upaš to trditi, jaz si ne upam to napisati niti za zgoraj naštete - kapiš?
Xxxx |  25 .10. 2018 ob  07: 39
Ustavni sodnik mora biti nestrankarski!
SDS |  24 .10. 2018 ob  11: 27
Hvala, g. predsednik!! Tudi ta zmaga je naša!! Bacio le mani, bacio...
LMŠ katastrofa  |  23 .10. 2018 ob  18: 24
13
Ta LMŠ ne ve kaj dela ... imajo se za neke liberalce, hkrati pa za ustavnega sodnika predlagajo osebo, ki zagovarja sovražni govor. Teršek ni dorasel tej funkciji!!! Je nezrel in neodgovoren.