Iz Nizozemske v Koper bo vozil avtovlak

V soboto, 6. julija, bo ob 9.34 v Koper pripeljal prvi avtovlak agencije Euro-Express Treinchartert, ki bo s svojim prihodom odprl letošnjo poletno sezono voženj avtovlaka na relaciji Hertogenbosch (Nizozemska)–Ljubljana–Koper in nazaj.

Avtovlak bo iz Hertogenboscha do Kopra in nazaj med 6. julijem in 31. avgustom peljal kar desetkrat. Iz Hertogenboscha bo odrinil ob petkih, v Koper pa bo prispel ob sobotah. Iz Kopra proti Hertogenboschu pa se bo vračal ob sobotah.

Avtovlak, ki potnikom omogoča potovanje z avtomobilom, bo vozil po dogovoru med agencijama Euro-Express Treinchartert in Slovneskimi železnicami - Potniški promet.

Vsako soboto bo prispelo okoli štiristo potnikov

V Koper bo z omenjenim vlakom vsako soboto prispelo okoli štiristo potnikov z avtomobili in motornimi kolesi. "Pogodba za prevoze je trenutno sklenjena do leta 2015. Zaradi izjemnega odziva bo že v naslednjem letu vlak vozil vse od maja pa do oktobra," razlagajo na koprski občini.

 Vse informacije o cenah in voznih redih lahko najdete na: www.autoslaaptrein.nl.

Deli novico:

slikar |  02 .07. 2013 ob  10: 38
Po mojem bi bilo bol pametno da bi ponovno uvedli redno linijo Koper-Beograd in Koper- Sarajevo. Tu bi imeli zasluzek skozi celo leto.
lol |  01 .07. 2013 ob  15: 48
za ta dnar raje vozim 15 ur in prisparam 300 eur