IZ MORJA V IZOLI SE JE DVIGNILO TOLE: Na Sektorju za varovanje obalnega morja imajo razlago (FOTO)

Izola

Po nedeljskem neurju je domačine v Izoli presenetil nenavaden prizor na morju. V bližini nekdanjega Delamarisa je iz morja namreč štrlela velika cev. Mnogi so se presenečeni spraševali, kaj je vzrok za ta nevsakdanji pojav.

Po odgovore smo se obrnili na vodjo Sektorja za varovanje obalnega morja Artura Steffeta, ki nam je pojasnil, da se je cev dvignila z dna zaradi močnega nedeljskega naliva in pritiska črpalke za odvodnjavanje meteornih vod.

"Po prejemu informacije o oviri na morju smo poslali naš patruljni čoln SI-12 na ogled in odredili upravljavcu (Komunali Izola), da nemudoma postavi označevalne boje s svetilom, da zagotovimo varnost plovbe tudi v nočnem času. V naslednjih dneh so cev preluknjali in iz nje izpustili zračni balon, nakar se je cev ponovno potopila," je dodal Steffe.

Zadeva pa še ni dokončno rešena, priznava. "Pristojne službe bodo na današnjem sestanku poiskale ustrezne rešitve in v čim krajšem času zadevo dokončno sanirale. Do takrat bodo na položaju v morju ostale označevalne boje, da zagotovimo varnost plovbe."

Dogodek sicer ni predstavljal nevarnosti za onesnaževanje okolja, bi pa lahko predstavljal nevarnost za plovila v plovbi, je dodal Steffe. Dogodka se po njegovih besedah sicer ni dalo preprečiti, "ker je nastal zaradi višje sile". Podoben dogodek se jim je sicer zgodil že 8. septembra lani, na isti lokaciji.

Skrb, da bi šlo za kaj nevarnega, je torej popolnoma odveč.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  03 .09. 2020 ob  09: 51
@I know

Sestava prdca je dušik, kisik, vodik, ogljikov dioksid in metan. Razmerja med plini se menjujejo, sestava je pa vedno približno ista.
I know |  02 .09. 2020 ob  21: 35
-4
@ISTRIANO---- tudi ti sediš več krat tedensko na školjki, pa še naprej ser#ješ, brez, da bi poznal vsebino tvjoega prdca.
Istriano |  02 .09. 2020 ob  16: 13
16
Sami "strokovnjaki" pri nas. Se je zgodilo že lani in niso rešili nič. Zdaj spet in tako dalje. Samo, da tečejo plače vsem vpletenim.