IZ KOPRA NA VRH SVETA: 'Ti otroci plešejo, kot da so z drugega planeta!' (FOTO)

Koper

Plesna trenerka Anita Simčič je s svojo najstarejšo hčerko Kajo ustvarila AKS dance studio v Kopru v sezoni 2010/11, ko so se iz Nove Gorice preselili na Obalo. V studiu poučujejo otroke dve plesni zvrsti - cheer ples in hip hop cheer. Na Obali takrat še nihče ni poučeval teh plesnih zvrsti, zato sta si ustanoviteljici rekli: "Da vidimo, kako se bo odzvala na ta energičen ples." In odzvala se je odlično, saj od prvega leta svoje ustanovitve beležijo zelo dober odziv. V začetku decembra so v areni Bonifika že drugič priredili kvalifikacijsko plesno tekmovanje Koper cheer open pod okriljem Cheerleading zveze Slovenije.

Anita in Teja Simčič

"Ples je hiter, energičen, že sama glasba je divja, a hkrati nemoteča, tako da vsakemu otroku priporočam, da poskusi ples s temi čudovitimi pom poni, ki naredijo krasen efekt," z nasmehom pripoveduje trenerka Anita Simčič, ki priporoča, da otroci začnejo s treningi plesa z vstopom v šolo, saj se mlajši lažje učijo, njihovo telo v razvoju pa je bolj elastično. V obeh kategorijah, ki jih plešejo v njihovem studiu, je veliko gimnastike, skokov, gimnastičnih elementov, tako da imajo poleg plesa tudi ure gimnastike ter učenja elementov, ki jih potrebujejo pri plesu. 

Mini Queens

V AKS društvu (kratica pomeni Anita Kaja Simčič) je zbranih 150 plesalcev. Od jeseni trenirajo v plesni dvorani na Serminu, do zdaj pa so dosegli že lepo število odličijPunce so bile večkratne državne prvakinje v cheer plesu in hip hop cheeru ter dvakrat evropske prvakinje in podprvakinje v omenjenih kategorijah. Na mednarodnih tekmovanjih, ki so se jih udeležili v Sarajevu, Riminju, Zagrebu in Novalji, so v vseh kategorijah pobrali zlato. Nekaj let nazaj jih je sodnik, ki je sodil na tekmovanju celo vprašal: "Od kje so ti otroci? S kakšnega drugega planeta, ker delajo nenormalne akrobacije?" Leta 2016 so se udeležili šova Slovenija ima talent in bili tudi nominirani za mlade vzornike.

Mladinska pom ekipa

Deset punc iz društva AKS je bilo izbranih v slovensko cheerleading reprezentanco, ki je aprila 2019 odletela v Orlando v ZDA na svetovno prvenstvo. Njihova lanska mladinska hip hop skupina Queens pa se je na državnem prvenstvu 2019 kvalificirala na evropsko prvenstvo julija 2019 v Sankt Petersburgu v Rusiji, ki pa se ga zaradi velikih stroškov v eni sezoni niso udeležili.

Članska ekipa Queens

"Ponosna sem na vse dosežke, ne morem izbrati le enega. Iz malega Kopra, kjer smo se šele uveljavili s to našo plesno zvrstjo, ki je marsikomu neznana, smo stali že na najvišjem odru ter z našo karizmo očarali marsikoga," razlaga Šimičeva, ki ima sicer tri svoje otroke, a pravi, da so vsi plesalci AKS kot njeni. "Kar pa je meni najvažnejše, da se otrok pri nas počuti lepo, da čuti, da smo kot ena velika družina, da se mi lahko zaupa. Edino to je prava pot do uspeha," še dodaja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija