IZ DONAVE POTEGNILI TRUPLO: Sumijo, da gre za Mateja Periša (VIDEO)

Kronika

Danes zjutraj ob 9.30 so mornarji iz reke Donave pri Adi Huji v Beogradu potegnili truplo mladeniča. Na sebi je imel temno majico s sliko jaguarja bele barve in rumenim napisom v obliki kroga "Power Super Cleaner". Gre za enako majico, kot jo je Matej nosil na fotografiji, ki je krožila v javnosti, ko so decembra lani prijavili njegovo izginotje. Najdena sta bila tudi ura in mobilni telefon.

Na truplu naj ne bilo znakov nasilja. Mladenič je bil oblečen v hlače in majico, obut je imel en športni copat bele barve. Enako garderobo je nosil Periš v noči izginotja. Na roki je bila najdena kovinska ura, v žepu pa mobilni telefon.

Kraj, kjer so mornarji danes zjutraj naleteli na truplo mladeniča.

Kot je sporočila srbska policija, so moško truplo v reki Donavi pri beograjski soseski Ada Huja opazili danes ob 9.20. Zaenkrat policija navaja, da gre za neznano osebo, ki jo je potrebno še identificirati, mediji pa poročajo, da gre po vsej verjetnosti za truplo pogrešanega Splitčana Mateja Periša. "Pričakovali smo veselo informacijo, a je, kot je," je za medije dejal Matejev oče Nenad Periš.

Potrdil je, da ga je srbska policija obvestila, da so v Donavi našli truplo, ki po opisu in oblačilih odgovarja njegovemu sinu. "Treba je še preveriti DNK, po oblačilih pa najdeni mladenič odgovarja Mateju. To vam lahko rečem, nič drugega. Težko mi je, ker smo pričakovali kakšno bolj veselo novico, a vsaka resnica je resnica in z njo se je potrebno soočiti, tudi jaz in moja družina. Grem v Beograd," je dejal Periš.

Po neuradnem poročanju srbskih medijev bodo DNK najdenega mladeniča preverili s pomočjo DNK Matejevega očeta Nenada.

Spomnimo, 27-letni Splitčan je izginil v noči na silvestrovo lani, ko je zapustil prijatelje v beograjskem nočnem klubu Gotik in odšel v neznano. Kmalu so v javnost prišli posnetku videonadzornih kamer, na katerih se vidi, kako Periš teče po ulicah, ustavlja taksi, spet teče, nato pa domnevno stopi v reko. Srbska policija je objavila natančno rekonstrukcijo njegovega gibanja po odhodu iz kluba.

Matej je bil oblečen v majico s kratkimi rokavi in se ni zaustavljal, zato je obstajala možnost, da ga je nekdo lovil. A na enem od posnetkov se jasno vidi, da Matej teče po ulici polni ljudi, vendar mu nihče ne sledi.

V nekem trenutku je tekel mimo vozila, za katerega se je zdelo, da ga ni opazil. Tekel je med avtobusom in ograjo, kar je bilo s stališča prometne varnosti precej nevarno.

Njegov oče Nenad je v Beogradu preživel dva meseca v upanju, da bodo njegovega sina našli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija