IZ DOMA ZA OSTARELE PRIPELJALI 'TRUPLO', SLEDIL JE ŠOK: "Si videl? Živ je!" (VIDEO)

Svet

Šest ljudi na Kitajskem se je znašlo v preiskavi, potem ko so oskrbovanca doma za ostarele pomotoma razglasili za mrtvega, ga dali na nosila in naložili v kombi. Nato so pogrebniki opazili, da je še vedno živ.

Incident se je v nedeljo popoldne zgodil v Šanghaju, poroča britanski Guardian. Številni mimoidoči so bili priče prave groze in z mobilnimi telefoni posneli dogodek v mestu, kjer že pet dni veljajo novi, strogi ukrepi zaradi pandemije koronavirusa.

Vse skupaj je sprožilo razpravo o tem, ali s pandemijo obremenjen zdravstveni sistem sploh lahko ustrezno skrbi za ljudi.

Posnetek prikazuje osebe pod popolno zaščitno opremo, ki vlečejo torbo z 'mrtvo' osebo na vozičku. V nekem trenutku se osebi zagledata v vrečo in ugotovita, da je moški še živ. "Živ je! Si videl to!? Živ!" zavpije eden. "Ne pokrivaj ga več!" nato zavpije drugi pogrebnik.

Eden od njih se nato odpravi k ljudem v zaščitnih oblekah pred domom, nato pa starejšega bolnika na vozičku odpeljejo nazaj v zavod.

Lokalne oblasti so incident potrdile in sporočile, da je bila uvedena preiskava. Šanghajska nadzorna komisija in Centralna komisija za disciplinske preiskave sta sporočili, da je bilo pet uradnikov zavoda, vključno z direktorjem doma in zdravnikom, suspendiranih in uvrščenih v preiskavo, v preiskavo pa je bil vključen tudi en strankarski uradnik.

BONUS VIDEO: Koper že vrsto let predstavljata in upodabljata kozici. Ti pa sta pred kratkim dobili tudi ime.

Dom za ostarele Xinchangzheng se je opravičil za incident. V pogrebnem zavodu so pohvalili svoje zaposlene, da so opazili napako, vsak pa je za to prejel po 5000 juanov oziroma nekaj več kot 700 evrov.

Državni mediji poročajo, da so bolnika premestili v bolnišnico, kjer okreva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija