IZ BERLINA V MOTOVUN: Prihaja 20 filmov in trije koncerti

Istra

Na filmskem festivalu v hrvaškem Motovunu, ki bo letos potekal od 24. do 28. julija, bo namesto države tokrat partner mesto, in sicer Berlin. Na "hribu filmov" bo nemška prestolnica predstavljena prek filmov in umetnikov ter slik in zvokov, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

"Na hrib filmov bodo letos prispeli Berlin, 20 filmov, trije koncerti, posebna razstava, perfomans in ulična umetnost. Z berlinskih ulic bomo to pripeljali v ozke ulice Motovuna," so sporočili organizatorji.

V sklopu priljubljenega programa Država partnerka bo festival predstavil filme in umetniško sceno enega najbolj živahnih kulturnih središč Evrope in sveta, so še zapisali organizatorji in dodali: "Že več kot stoletje je Berlin magnet za ljudi, ki ljubijo in ustvarjajo umetnost, v zadnjih letih pa je v najboljši formi."

Kamen v mozaik multikulturnega Berlina bodo po napovedih dodali domači ustvarjalci, režiserji, igralci, slikarji, pisatelji, videoumetniki, fotografi in oblikovalci.

Berlin je velik navdih za filmske ustvarjalce, vsako leto v njem snemajo okrog 300 filmov, nekaj sto filmov pa jih v svojih naslovih spominja na to mesto. V posebnem programu Mesto partner bo v Motovunu na ogled 20 naslovov - antologijskih, kultnih zgodb o mestu in ljudeh, njegovih umetnikih in njegovi glasbi.

Kot so spomnili v Motovunu, so Berlin opevali največji glasbeniki našega časa, od domačinke Marlene Dietrich preko Davida Bowieja, Louja Reeda, R.E.M., Nicka Cavea in Leonarda Cohena do Sex Pistols, U2, Pink Floyd, The Ramones in Einstürzende Neubauten, ter pogosto tudi živeli v njem.

Deli novico:

Šerif |  13 .04. 2018 ob  09: 55
Isto velja za Grožnjan.
Šerif |  13 .04. 2018 ob  09: 52
Motovun najlepše mesto v Istri .
Čudno da oni nimajo tiskanega betona po tleh .
Izolan |  13 .04. 2018 ob  08: 54
Tudi mi v izoli imamo koncerte! Zadnji je bil pred 10 leti....