IVO BOSCAROL DRŽAL OBLJUBO: Gasilcem nakazal skoraj milijon in pol evrov

Slovenija

Podjetnik Ivo Boscarol, ki je med največjim požarom v zgodovini samostojne Slovenije gasilcem javno obljubil, da bo podvojil sredstva za prostovoljne gasilce, je svojo obljubo izpolnil. Za plačilo prostovoljnih gasilcev, ki so se borili s požarom na Krasu med 17. julijem in 1. avgustom, je nakazal skoraj milijon in pol evrov, enak znesek, kot ga je gasilcem namenila vlada.

Požar, ki je bil sicer najhujši požar v zgodovini samostojne Slovenije, je zajel 3705 hektarov površin, z njim pa se je borilo 14.914 prostovoljnih gasilcev iz vse države. 

Kot je dejal Boscarol, so bili "osnovni motivi za donacijo zahvala gasilcem za njihov trud, vzpodbuda, da bi zdržali naslednje dni v peklenskih razmerah, motivacija prostovoljcem, da bi se jim pridružili in zato, da bi vedeli, da vsi Slovenci cenimo to, kar počnejo za prebivalce in naravo Krasa".

Ivo Boscarol

Večina ljudi je bila nad Boscarolovo gesto navdušena, nekateri pa so opozarjali, da bi tovrstne finančne intervencije lahko posegle v osnovni koncept in način delovanja prostovoljnega gasilstva v Sloveniji in ga spremenile v plačane intervencije. Boscarol je poudaril, da to ni namen donacije, saj da želi na tak način zgolj prispevati po svojih močeh ter s svojim dejanjem motivirati tudi druge, da prispevajo za dodatno motivacijo tistim, ki so se požrtvovalno trudili zaščititi človeška življenja in hiše na Krasu. Po njegovem mnenju je to namreč "uspeh brez primere, ki se ga Slovenci premalo zavedamo". 

Meni, da so si prav zato zaslužili nagrado, ki je glede na njihov nesebični trud še vedno premajhna in verjame, da jo bodo v društvih smotrno porabili za nadomestitev uničene opreme in nabavo nove, s katero bodo še bolje pripravljeni na prihodnje intervencije.  

Ob tem se je Boscarol gasilcem še opravičil, da so toliko časa čakali na donacijo in pojasnil, da je zbiranje podatkov o prisotnih gasilcih trajalo kar nekaj časa, potrebno pa je bilo urediti tudi pravno osnovo za nakazilo.

Sredstva v znesku 1.470.034,03 evrov je Gasilski zvezi Slovenije nakazal 24. oktobra in tako izpolnil dano obljubo.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija