Italijanski milijonar prijavil štiri evre letnega dohodka

Odklop

Italijanska finančna policija je v četrtek milijonarju, ki je prijavil letni dohodek v višini le štirih evrov, zasegla premoženje v vrednosti 300 milijonov evrov. Policija je med drugim zasegla 18 nepremičnin in 235 hektarjev zemljišč.

"Giovanni Montresor in njegova soproga imata očitno popolnoma drugačen življenjski slog, kot bi lahko pričakovali iz njunih prijavljenih prihodkov," je dejal inšpektor davčne policije Francesco De Giacomo.

Par s svojo družino živi v obsežnem ograjenem kompleksu blizu Verone na severovzhodu Italije. Montresor ima v lasti hotele, sredozemske počitniške domove in obsežna kmetijska zemljišča.

A De Giacomo je dejal, da je Montresor leta 2011 prijavil le štiri evre prihodkov, leto prej pet evrov, leta 2009 pa štiri evre. Tudi soproga je imela očitno bolj skromne prihodke, saj je leta 2011 prijavila tri evre dohodkov, leto poprej pa samo za en evro.

Montresor je sicer že stari znanec policije, saj so ga v 90. letih prejšnjega stoletja večkrat preiskovali zaradi domnevnega podkupovanja lokalnih politikov, leta 2011 pa je bil pod drobnogledom zaradi spornega posla z zemljišči, na katerih je želel blizu Benetk zgraditi počitniško naselje.

Davčne utaje so v Italiji zelo pereč problem kljub vztrajnemu preganjanju v zadnjih letih, ki je v državno blagajno prineslo več milijard evrov letno.

Deli novico: