ITALIJANSKE MODNE HIŠE PRISKOČILE NA POMOČ: Namesto visoke mode proizvajajo zaščitne maske

Svet

Pandemiji koronavirusne bolezni 19 se prilagajajo tudi italijanske modne hiše. Več, med njimi znamenita milanska hiša visoke mode Prada, jih tako namesto oblačil visoke mode trenutno izdeluje zaščitne maske, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Prada je tako začela proizvodnjo 80.000 zdravniških halj in 110.000 zaščitnih mask za zdravstvene delavce v Toskani. Material zanje izdelujejo v Pradini tovarni blizu Perugie. Tudi skupina Miroglio, ki izdeluje oblačila višjega cenovnega razreda, v teh dneh proizvaja zaščitne maske. 10.000 so jih že dobavili italijanski civilni zaščiti, v prihodnjih dneh naj bi jih izdelali še 600.000. Naročenih jih imajo sicer že več kot milijon.

Za proizvodnjo zaščitnih mask se je v svojih tovarnah v Italiji odločil tudi avtomobilski koncern Fiat Chrysler, je zaposlenim sporočil vodja koncerna Mike Manley. Cilj je, da bi v prihodnjih tednih izdelali milijon zaščitnih mask. V Italiji, ki jo je koronavirusna bolezen 19 najhuje prizadela, zaščitnih mask močno primanjkuje, zato je po njih izredno veliko povpraševanje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  24 .03. 2020 ob  10: 08
Super! Koliko stane zaščitna maska Prada, z rokom trajanja nekaj ur? 150 eur na kos?