ITALIJANSKA GIMNAZIJA IN OSNOVNA ŠOLA SE SELITA: Starejši v dijaški dom, mlajši v OŠ Koper

Koper

S koncertom Glasbenega ateljeja Tartini so se danes na gimnaziji Gian Rinaldo Carli poklonili 410-letnici gimnazije oz. njenega predhodnika, t. i. Collegio del Nobili. Obenem je bil to zadnji koncert na šoli, kakršna je zdaj. Še v tem letu bodo začeli obnovitvena dela, v prihodnjem šolskem letu pa bo gimnazijo gostil Dijaški dom Koper.

Obnovitvena dela bodo predvidoma začeli septembra oz. najkasneje do konca letošnjega leta, je ob robu koncerta, s katerim so počastili tudi nedavni praznik Mestne občine Koper, dejala ravnateljica gimnazije z italijanskim učnim jezikom Luisa Angelini Ličen.

V vmesnem času, predvidoma za obdobje enega šolskega leta, kolikor naj bi trajala dela, bodo dijake in učitelje gostili v Dijaškem domu Koper.

Učenci Osnovne šole Pier Paolo Vergerio il Vecchio, ki domuje v isti stavbi, pa bodo prostor našli na Osnovni šoli Koper, je dodala ravnateljica.

Na koncertu, ki je potekal v okviru projekta Tartini 330, s katerim obeležujejo 330. obletnico skladateljevega rojstva, so odigrali tudi skladbo Giuseppeja Tartinija, ki je obiskoval Collegio dei Nobili v začetku 18. stoletja.

Koncerta se je udeležil tudi koprski župan Aleš Bržan, ki je spomnil na številne letošnje obletnice, povezane z glasbo, ter izpostavil pomen gimnazije, ki "oblikuje mlade iz Kopra in celotne regije že 410 let".

Vlada je že konec leta 2020 prenovo šole uvrstila v veljavni načrt razvojnih programov za obdobje do leta 2023. Večino sredstev za investicijo, ki so jo takrat ocenili na nekaj več kot 4,7 milijona evrov, naj bi zagotovilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija