ITALIJANI RAZMIŠLJAJO O UVEDBI POGOJA PC: Necepljenim prepovedan vstop v lokale, fitnese in na smučišča

Svet

V Italiji razmišljajo o uvedbi pogoja PC (preboleli ali cepljeni proti covidu-19) v deželah, kjer bi beležili visok delež novih okužb z novim koronavirusom. V tem primeru nameravajo necepljenim onemogočiti vstop v lokale, fitnes centre in na smučišča, poročanje italijanskih medijev povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Ta teden naj bi se predstavniki 20 italijanskih dežel sestali z italijansko vlado na pogovorih o morebitni zaostritvi protikoronskih ukrepov. "Razpravljali bomo, kako ravnati, če se epidemija dodatno zaostri," je dejal državni sekretar na ministrstvu za zdravje Andrea Costa. Ob tem je pozval Italijane, naj se kakor hitro je mogoče cepijo s poživitvenim odmerkom cepiva proti covidu-19.

Po poročanju Primorskega dnevnika je še izpostavil, da bosta tudi v bližnji prihodnosti potrebna odgovornost in previdnost, a so razmere v Italiji po njegovih besedah danes drugačne kot pred letom dni, kar je posledica prav cepljenja. Pred letom dni je bilo po besedah Coste v Italiji hospitaliziranih 33.000 covidnih bolnikov, danes jih je 4000. Intenzivno zdravljenje je pred letom dni potrebovalo 3700 covidnih bolnikov, danes 500, "vse to po zaslugi cepljenja", je še dejal Costa.

V Italiji je sicer od ponedeljka naprej poživitveni odmerek na voljo vsem, ki so starejši od 40 let in je od drugega odmerka minilo šest mesecev, še poroča APA.

Italijanska vlada poleg tega razmišlja o obveznem poživitvenem cepljenju za zaposlene v zdravstvu. Že od maja je cepljenje proti covidu-19 v Italiji obvezno za zaposlene v zdravstvu in domovih za starejše.

Italijanska vlada naj bi razmišljala tudi o obveznem cepljenju proti covidu-19 za določene poklice, predvsem za tiste, ki so v dnevnem stiku z ljudmi, kot so policisti, javni uslužbenci in učitelji. Prav tako namerava veljavnost potrdila o cepljenju v začetku decembra skrajšati z 12 na devet mesecev. S tem naj bi v državi spodbudili cepljene s poživitvenim odmerkom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pajade |  23 .11. 2021 ob  15: 45
Pravilno! Tako se vsaj ne bom okužil od 1, 2 ali 3 krat cepljenih.
vseved |  23 .11. 2021 ob  10: 02
@Ištrijan, res si rojen pod nesrečno zvezdo!? Fašist te ne pusti v Italijo, nacist v Avstrijo, ustaša na hrvaško, doma pa te natepava komunist?
vseved |  23 .11. 2021 ob  09: 23
-3
@ištrijan, prodam đezvo.
Martin Kacur |  23 .11. 2021 ob  09: 15
-6
po nacistični Avstriji še fašistična Italija prisiljuje ljudi k cepljenju. Pri nas smo najbolj demokratična država v Evropi. Kot vsi bomo na koncu imeli cepljene, prebolele in mrtve. Spet bomo prvi na svetu po mrtvih na 100.000.

Aja, pa pozor, v žegnani vodi v cerkvi je Pfizer. Pokrižajte se na suho,
Ištrijan |  23 .11. 2021 ob  08: 38
Tolpa kriminalna!