ITALIJAN, KI V KIJEVU SKRBI ZA 400 ŽIVALI: "Ne zapustim jih, tudi če umrem" (FOTO)

Svet

Italijan Andrea Cisternino, ki vodi zavetišče za živali nedaleč od ukrajinske prestolnice, se je odločil, da ne bo zapustil države, v kateri trenutno poteka vojna.

Skrbi za okoli 400 živali, poleg psov in mačk tudi za krave, koze, konje, prašiče in ovce. Tudi ko so nad njegovim posestvom preletavala letala in helikopterji, je neutrudno skrbel za živali in se trudil, da bi bile čim manj prestrašene.

"Danes zjutraj je bilo nebo okrog zavetišča rdeče. Ponoči nenehno streljajo, ne morem spati. Pred minuto sem videl, da je padla bomba. Videl sem tudi letala, vojaške kolone .... Naj nam pomaga Bog in prekleti vsi tisti, ki so to začeli," je zapisal na Facebooku in dodal, da bi raje umrl, kot zapustil živali, za katere skrbi, saj bodo brez njega umrle.

Andrea je bil modni fotograf več kot 20 let, nato se je pred 12 leti preselil v Ukrajino in tam odprl fotografski studio. Potem ko je na družbenih omrežjih objavil album s fotografijami svojih zapuščenih živali, mu je zakonski par kupil zemljišče zunaj Kijeva, kjer on in njegove živali zdaj čakajo na konec vojne, je poročal index.hr.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Maestral30knots |  04 .03. 2022 ob  13: 29
BRAVO!