ITALIJA V ŠOKU: Komaj 13-letni deček umrl zaradi poka petarde

Kronika

Italijo pretresa smrt komaj 13-letnega dečka, ki je malo po polnoči umrl v mestu Asti. Vzrok? Poškodbe trebuha, ki jih je najverjetneje povzročil pok petarde na silvestrski večer.

Fotografija je simbolična.

Dečka so nemudoma oskrbeli in ga prepeljali v bolnišnico, kjer pa mu niso več mogli pomagati. Umrl je zaradi zastoja srca.

Na kraju dogodka so posredovali karabinjerji. Po prvih ugotovitvah naj bi 13-letnik poškodbe trebuha utrpel zaradi eksplozije petarde, ni pa še popolnoma izključena niti možnost, da bi lahko bil ustreljen s pištolo, poroča Sky Tg24. Več bo razkrila obdukcija.

V Sloveniji je bila konec leta sicer prepovedana prodaja in uporaba pirotehničnih izdelkov ter prirejanja ognjemetov, za kar se je aktivno že dlje časa zavzemala tudi piranska poslanka Meira Hot.

V tej novi ureditvi me je pa ena stvar iskreno razveselila - VELJA PREPOVED PRODAJE IN UPORABE PIROTEHNIKE, kar pomeni,...

Objavil/a Meira Hot dne Sobota, 19. december 2020

Prepovedi pa se niso držali vsi. Ob polnoči so nekateri novo leto tradicionalno pozdravili s pokanjem petard, videti pa je bilo moč tudi nekaj manjših ognjemetov oziroma posameznih raket. Vseeno pa je bilo pokanja občutno manj kot v minulih letih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija