ITALIJA UVAJA NOV REGISTER VOZIL: Pozor, velja tudi za čezmejne delavce!

Koper

Od 21. marca dalje morajo lastniki oziroma uporabniki vozil s tujo registrsko tablico svoje vozilo vpisati v poseben javni register tujih vozil (Pubblico Registro dei Veicoli Esteri oz. Reve).

Nova pravila zadevajo avtomobile, motorje in prikolice, ki so bili registrirani v tuji državi, a krožijo po italijanskem ozemljuspletni portal Trend online povzema časnik.

Tuji državljani, ki se priselijo v Italijo, morajo svoje vozilo prijaviti v roku treh mesecev, medtem ko imajo tuji državljani s stalnim prebivališčem v tujini, ki se vozijo po Italiji z vozilom tujih registrskih tablic za prijavo leto dni.

Obvezen vpis vozila v register Reve velja tudi za čezmejne delavce, ki se vozijo z vozilom, registriranim v tuji državi. Ti imajo za registracijo 60 dni. Pravila določajo tudi primere, če vozilo vozi druga, pooblaščena oseba, denimo partner/ka ali da ima oseba sklenjen lizing ali najemno pogodbo za vozilo.

Kdor vozila ne bo vpisal v register, je lahko oglobljen, še piše časnik. Kazni se gibljejo od 400 do 1600 evrov

Registracija poteka v uradih javnega avtomobilskega registra (Pubblico Registro Automobilistico oz. PRA) oz. prek spleta (Sportello Telematico dell’Automobilista), za informacije je na voljo tudi italijanski avtomobilski klub Aci. Ob vpisu bo lastnik vozila prejel tudi QR kodo z informacijami o vozilu, moral pa jo bo namestiti na avto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
solinar |  24 .03. 2022 ob  20: 43
istriano
kje si jo najdu
čestitke
Thomy |  24 .03. 2022 ob  17: 03
-1
Ampak, če prav razumem, to velja za Italijanske čezmejne delavce, ki vozijo tuje registrske tablice. Ne za slovenske čezmejne delavce.
Istriano |  24 .03. 2022 ob  14: 24
11
Italia io ti ringrazio
se per pisciare non go paga un dazio,
e se per una cagada
non go adopera carta bollada.