Italija uspešna v boju proti organiziranemu kriminalu

Kronika

Italija je uspešna v boju proti mafiji, kaže najnovejše poročilo pristojnih italijanskih oblasti. Po navedbah notranjega ministra Angelina Alfana je italijanska policija v iztekajočem se letu prijela 1047 kriminalcev, zasegla pa 6130 nepremičnin in zemljišč ter 388 podjetij v skupni vrednosti dveh milijard evrov.

Italijanske oblasti so prijele 160 mafijcev, med njimi štiri vodje, ki so bili več let na begu, je še razvidno iz najnovejšega poročila preiskovalnega urada za boj proti mafiji DIA.

Policija je tudi zaostrila boj proti gospodarskim dejavnostim mafije. Letos so zasegli premoženje v vrednosti 2,7 milijarde evrov, največ kalabrijski 'Ndrangheti. Njenim klanom so zasegli premoženje v višini 806 milijonov evrov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

"Zahvaljujoč okrepljenim akcijam proti finančnim aktivnostim organiziranega kriminala smo zabeležili odlične uspehe," je v Rimu v petek poudaril direktor DIA Arturo De Felice.

Alfano pa je ob tem dejal, da se je število kaznivih dejanj v Italiji zmanjšalo. Tako so zabeležili za 7,5 odstotka manj tatvin in 16 odstotkov manj vlomov. "Močno si bomo prizadevali, da se bo tak trend nadaljeval tudi v letu 2014," je še zatrdil minister.

Deli novico: