ITALIJA SI NE MORE ODDAHNITI: Zagorelo še pri Rimu, evakulirali 25 družin (FOTO, VIDEO)

Kronika

Gasilci so morali zaradi požarov v bližini Rima evakuirati več družin. Požar je prizadel območje naravnega rezervata Monte Catillo severno od mesta Tivoli, plameni pa so se ponoči prebili v bližino stanovanjske soseske, so danes sporočili gasilci.

Zaradi grožnje požara so gasilci na varno prepeljali okoli 25 družin iz treh stanovanjskih blokov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

S požarom se je danes dopoldne borilo sedem gasilskih ekip ob podpori letala za gašenje. Na enem od posnetkov je videti požgano barako in plamene, ki so se dosegli bližino stavb.

Tivoli leži vzhodno od Rima. Je zelo priljubljen med turisti.

Italija se že več kot dva tedna sooča z obsežnimi požari. Najhuje je predvsem na jugu Italije ter na otokih Sicilija in Sardinija. Razmere še poslabšuje trajajoča vročina in suša. Oblasti domnevajo, da so večino požarov zanetili požigalci. V Kalabriji so v požarih umrli že štirje ljudje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
CharleenOwen |  14 .08. 2021 ob  01: 15
Prenehal sem delati pri shopriteju in zdaj zaslužim 65-85 $ na uro. Kako? Delam na spletu! Moje delo me ni ravno razveselilo, zato sem se odločil izkoristiti priložnost za nekaj novega ... po 4 letih je bilo tako težko zapustiti dnevno službo, zdaj pa nisem mogel biti srečnejši. Tukaj počnem… Www.MoneyApp2.Com