ITALIJA POVEČUJE NADZOR NA ZAHODNI MEJI: Vračajo se mešane patrulje

Trst

Italija je zaradi vse več nezakonitih migrantov, ki v državo pridejo iz Slovenije, napovedala okrepitev nadzora vzdolž obmejnega pasu Furlanije - Julijske krajine (FJK). Hkrati bodo v dogovoru s slovensko policijo izvajali nadzor z mešanimi patruljami, je danes odločila deželna konferenca organov javne varnosti FJK.

Na srečanju, ki ga je vodil tržaški prefekt Annunziato Varde, so preučili splošne varnostne razmere na ozemlju dežele s posebnim poudarkom na migracijah na t. i. balkanski poti.

Po podatkih italijanskih obmejnih oblasti je število nezakonitih prečkanj meje med Slovenijo in Italijo naraslo za 57 odstotkov glede na lani. V tržaški pokrajini pa se je po besedah prefekta število nezakonitih migracij povečalo za 70 odstotkov.

Po navedbah prefekta bodo zato na meji znova uvedli mešane patrulje, okrepili pa bodo tudi nadzor na cestah in avtocestah v FJK.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  14 .12. 2022 ob  09: 18
Golobova vlada je umaknila žičnate ograje in zdaj smo tam. Kakšni amaterji so to... Če nam bodo še naprej vladali Mesec in Tašner smo v r....
vseved |  13 .12. 2022 ob  17: 18
11
Hrvati bi morali zaustavi vse te migrante na meji z bosno in srbijo.