ITALIJA POOSTRUJE NADZOR NA ULICAH: Vojaki bodo prisotni tudi na železniških postajah

Svet

Italijanska vlada se je odločila, da si bo za izboljšanje varnosti na javnih krajih še naprej pomagala z vojsko. V velikih mestih bo policistom in karabinjerjem letos pomagalo 6800 vojakov, to je 1400 več kot doslej, je v petek sporočilo notranje ministrstvo. Posebno pozornost bodo namenili železniškim postajam.

Okoli 800 vojakov naj bi namestili na železniških postajah v večjih mestih, med drugim v Rimu, Milanu, Neaplju, Torinu, Bologni, Firencah in Bariju, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Samo v Rimu naj bi pri zagotavljanju varnosti sodelovalo skoraj 1400 pripadnikov vojske, v Milanu naj bi jih na ulicah patruljiralo okoli 800, to je 150 več kot lani.

Del vojakov bo sodeloval tudi pri nadzoru migrantskih centrov, med drugim na otoku Lampedusa, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Na italijanskem notranjem ministrstvu pravijo, da bo večja navzočnost vojakov na ulicah ljudem dala večji občutek varnosti. Italijanska vojska sicer že od leta 2008 sodeluje pri opravljanju podobnih nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  21 .01. 2024 ob  13: 40
In naj vam bo jasno, pLandemija kovida je bila samo generalka. Glavna pLandemija pride kmalu in takrat bo game over za naso svobodo. Vse po nacrtu.
manemebasat |  20 .01. 2024 ob  18: 18
18
Vse po planu. Najprej ustvarijo situacijo v kateri se narod ne pocuti varno in mu nato pod pretvezo “varnosti” kratijo pravice. Vse se je zacelo po 9/11 z kao “bojem proti terorizmu”, ki so si ga izmislili Americani. Na Bliznjem Vzhodu so nenehno ustvarjali kaos in s tem povzrocili masovno migracijo v Evropo in s tem destabiliziranje le-te. Nato je “prisel” kovid in kontrola vseh na vsakem koraku. Ukinjajo fizicen denar in ga hocejo digitalizirat za vse. S tem bodo imeli popolno kontrolo nad ljudmi, ki si ne bodo mogli privoscit recimo potovanja, ker bo to odvisno od “ogljicnega odtisa” podameznika. Agenda 2030.