ITALIJA PODALJŠUJE OBVEZNO NOŠENJE MASK NA NEKATERIH JAVNIH KRAJIH: Cepljenje ostaja obvezno za delavce v zdravstvu

Svet

Italija do konca septembra podaljšuje obvezno nošenje mask na javnem prevozu, v bolnišnicah in domovih za ostarele, je danes povedal italijanski državni sekretar za zdravje Andrea Costa. Vlada naj bi ustrezen odlok v zvezi s tem sprejela v sredo.

Zaščitne maske po novem ne bo treba več nositi v kinodvoranah, gledališčih in na zaprtih športnih prireditvah. S tem bo Italija odpravila skoraj vse omejitve povezane s pandemijo novega koronavirusa.

V sredo bo potekla veljavnost tudi ukrepu obveznega cepljenja za državljane, starejše od 50 let, ter ukrepu obveznega cepljenja šolskega osebja in vojaških uslužbencev. Ukrep še vedno ostaja v veljavi za zdravstvene delavce.

Italija je obvezno cepljenje za določene skupine uvedla januarja. Kljub temu 3,3 milijona Italijanov, starejših od 50 let, oziroma 12 odstotkov ostaja necepljenih.

1,2 milijona necepljenih Italijanov je prejelo obvestilo o globi zaradi neizpolnjevanja obveznosti v višini sto evrov. Številni nasprotniki cepljenja so se zoper globo že pritožili.

Italija je sicer 1. junija odpravila pogoj PCT za vstop v državo, ki je tako ostal obvezen samo še za obisk zdravstvenih institucij in domov za ostarele.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija