ITALIJA PODALJŠALA VEČ UKREPOV ZA ZAJEZITEV KORONAVIRUSA: Kaj je spet dovoljeno in kaj še vedno ne?

Svet

Italijanska vlada je sporočila, da bodo do 7. septembra podaljšali obvezno nošenje zaščitnih mask in druge podobne ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Bodo pa od 15. avgusta v državi spet dovoljene ladje za križarjenje, od 1. septembra pa sejmi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Premier Giuseppe Conte je Italijane pozval, naj bodo še naprej oprezni. "Italija je prva zahodna država, ki jo je prizadela epidemija covida-19, smo pa tudi prva država, ki je našla pot iz najhujše faze pandemije. Tu gre zahvala tudi odgovornemu ravnanju državljanov," je povedal.

Čeprav je epidemiološka slika stabilna, obstajajo kazalniki, da se rahlo veča število okužb. V nedeljo so potrdili 463 novih okužb z novim koronavirusom, kar je porast v primerjavi s soboto, ko so potrdili 347 novih okužb. Na Apeninskem polotoku sta v zadnjih 24 urah umrla še dva človeka s covidom-19.

Maske bodo ostale obvezne v vseh zaprtih prostorih in v javnem prometu, kjer ni mogoče ohranjati najmanj enega metra razdalje med ljudmi. Prepovedane ostajajo tudi večje prireditve.

Giuseppe Conte

V skladu z napovedmi pa bodo v Italiji znova dovoljene ladje za križarjenje od 15. avgusta dalje, vendar v skladu s koronavirusnimi omejitvami. Prepovedano je namreč množično zbiranje v dvoranah, v barih, restavracijah in igralnicah. Tudi izletov se lahko udeleži le omejeno število ljudi. Potnikom pa bodo morali redno meriti telesno temperaturo.

Od 1. septembra bodo v državi spet dovoljeni sejmi, že sedaj pa lahko začnejo z organizacijo in pripravo nanje.

Zaprte pa med drugim ostajajo diskoteke, prav tako navijačem še ni dovoljeno na stadione.

Italijanska vlada je v petek sprejela več ukrepov v okviru pandemije covida-19. Tudi nov paket pomoči gospodarstvu, ki se bori s posledicami globalne pandemije novega koronavirusa, v višini 100 milijard evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija