ITALIJA PO NAPADU V MOSKVI POOSTRILA PROTITERORISTIČNI NADZOR: To so kraji, ki bodo posebej 'na očeh'

Svet

Italijanski odbor za javni red in varnost se je danes v luči nedavnega terorističnega napada na koncertno dvorano v bližini Moskve odločil poostriti protiteroristični nadzor v Italiji. Med drugim bo pred velikonočnimi prazniki poostril nadzor zlasti na krajih, kjer se zbirajo množice in kjer se giblje največ ljudi.

Člani odbora so na sestanku na notranjem ministrstvu poudarili, da je "pomembno, da policija in obveščevalne službe še naprej skrbno spremljajo dogajanje, tudi na spletu, za ugotavljanje morebitnih nevarnostih na nacionalnem ozemlju".

Odbor je opravil analizo terorističnega napada v Moskvi z namenom posodobitve že veljavnih protiterorističnih ukrepov. Med drugim so se člani odbora dogovorili, da bodo pred velikonočnimi prazniki poostrili nadzor na krajih, kjer se zbirajo množice in kjer se giblje največ ljudi.

Italijanski državni sekretar Alfredo Mantovano je pred tem v nedeljo izjavil, da Italijo trenutno najbolj ogrožajo posamezniki in ne organizirane skupine. "Menim, da bi skupino, kakršna je delovala v napadu v Moskvi, ki je morala biti usposobljena in imeti logistično podporo, v Italiji prestregli prej," je še dodal.

V napadu na koncertno dvorano v bližini Moskve je bilo v petek ubitih najmanj 137 ljudi. Oblasti so aretirale 11 osumljencev. Štiri med njimi so obtoženi terorizma in jim grozi dosmrtna zaporna kazen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija