ITALIJA OMILILA UKREPE: Najbolj moteč še vedno ostaja!

Svet

Od danes po vsej Italiji z izjemo Doline Aoste veljajo najmilejši ukrepi za zajezitev novega koronavirusa. Po skoraj vsej državi tako nič več ne velja policijska ura, je pa še vedno obvezno nošenje zaščitnih mask v zaprtih prostorih in na prostem.

V nedeljo so v Italiji poročali o 881 novih okužbah in 17 smrtnih žrtvah v zadnjih 24 urah. Število okužb še naprej upada, kar je glavni razlog za najmilejše ukrepe za zajezitev virusa v tej državi.

Po skoraj vsej Italiji tako od danes ne velja več nočna omejitev gibanja med polnočjo in 5. uro zjutraj. So pa še vedno povsod obvezne zaščitne maske v zaprtih prostorih in tudi na prostem. Še naprej je obvezno tudi ohranjanje medsebojne razdalje. Pričakovati je da bo obvezno nošenje zaščitne maske na prostem odpravljeno prihodnji ponedeljek ali čez dva tedna.

Z belo barvo, ki pomeni najmilejše ukrepe za zajezitev virusa, so od danes označene tudi dežele Bazilikata, Kalabrija, Kampanija, Marke, Sicilija in Toskana ter provinca Bolzano. Rumena ostaja zgolj dežela Dolina Aoste, ki bo v belo fazo predvidoma prešla prihodnji ponedeljek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija