ITALIJA BO OKREPILA NADZOR NA MEJI S SLOVENIJO: Skrbi jih predvsem morebitno širjenje koronavirusa

Slovenija

Zaradi povečanega števila nezakonitih migracij iz Slovenije v Italijo je vlada v Rimu napovedala, da bo v Furlanijo-Julijsko krajino na mejo s Slovenijo poslala dodaten kontingent vojakov, je včeraj dejala senatorka Tatjana Rojc. S tem se bodo odzvali na poziv deželnih oblasti, da je treba bolje nadzorovati manjše mejne prehode s Slovenijo.

Senatorka se je včeraj srečala z italijansko notranjo ministrico Luciano Lamorgese, ki je predstavila načrte vlade za okrepitev števila vojakov na meji s Slovenijo. Vlada v Rimu pozorno spremlja razvoj dogajanja na severovzhodu Italije in si želi okrepiti sodelovanje s Slovenijo v boju proti tihotapcem, je zagotovila ministrica po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA.

Zaradi strožjega nadzora na območju Trsta in Gorice pride vse več migrantov s pomočjo ukrajinskih tihotapcev v Italijo čez manj znane manjše mejne prehode na območju Vidma, je dejala Rojčeva za APA. Migrante prevažajo v Italijo s pomočjo manjših avtobusov, avtodomov ali tovornjakov, je dodala.

Oblasti v Furlaniji-Julijski krajini so v pismu italijanski vladi prejšnji teden pozvale k "hitremu in ciljnemu ukrepanju", s katerim bi ustavili prehajanje migrantov iz Slovenije v Italijo. Njihovo število naj bi namreč v zadnjih tednih močno naraslo, FJK pa v zvezi s tem skrbi zlasti morebitno širjenje novega koronavirusa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  05 .08. 2020 ob  12: 02
Kar se tiče Corona virusa nima Italija kaj povedat. Naj raje vojaki montirajo kakšno dodatno prenosno bolnišnico, da jih ne bo spet presenetil Corona virus kot pri prvem valu epidemije.
Lili |  05 .08. 2020 ob  09: 32
Ne bi raje dali vojske na morje, kjer vsak dan prihajajo cele ladje beguncev iz afrike... Al so tam drugi interesi? In tudi na meji s Slovenijo so najbrž čisto drugi interesi. Begunci so le izgovor... Fašistom ne gre dol vrnitev narodnega doma in verjetno se jim tudi cedijo sline po Istri in še čim... Še kako velja pregovor "Il lupo cambia il pelo, ma no iz vizio"...