ISTRSKI ŽUPANI ŠE TA MESEC PRIČAKUJEJO PREDLOGE: Delovna skupina znova o vodnih virih za slovensko Istro

Koper

V prostorih Direkcije RS za vode bo danes potekal sestanek delovne skupine za zagotovitev dolgoročnih vodnih virov za vodooskrbo slovenske Istre in zaledja. Istrski župani od skupine še ta mesec pričakujejo predloge možnih variant.

Ožjo delovno skupino, ki pripravlja nabor različic za nov vodni vir Krasa in Istre, vodi direktor Direkcije RS za vode Tomaž Prohinar. Ta bo po srečanju tudi podal izjavo za medije. Prohinar je že pred slabima dvema tednoma napovedal, da bo delovna skupina kmalu pripravljena predstaviti možnosti županom. Možnih rešitev je po njegovih besedah več, treba pa bo uskladiti različne želje in načrte.

Da istrski župani še v tem mesecu pričakujejo predloge možnih variant, je ob robu koordinacije županov v začetku septembra povedal koprski župan Aleš Bržan. Kot je pojasnil, imajo sami razdelane predloge, ki pa jih ne želijo razkriti, dokler jih o tem ne povpraša država. Od pristojnih na ravni države župani pričakujejo, da jim predstavijo možne variante, sledila pa bi izdelava študije, ki naj bi določila, kateri predlog je ekonomsko, tehnično in časovno najbolj izvedljiv.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  25 .09. 2019 ob  11: 48
Tej štirje, ki so zdaj župani, ne bodo rešili nič.