ISTRSKI POSLANCI OBLJUBILI PODPORO INŠTITUTU ZA OLJKARSTVO: Prostorska stiska ogroža nadaljnji razvoj (FOTO)

Koper

Včeraj so Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS) Koper obiskali istrski poslanci. Predsednik Kluba istrskih poslancev in podpredsednik državnega zbora Branko Simonovič, podpredsednik Kluba istrskih poslancev Vojko Starović, Gregor Perič, Meira Hot in Felice Žiža so se sestali s predstavniki vodstva ZRS Koper. Direktor Rado Pišot jim je predstavil delovanje ZRS Koper, izpostavil najpomembnejše dosežke in jih seznanil z nadaljnjimi izzivi ter odprtimi vprašanji, med katerimi je prostorska stiska.

Na fotografiji: Branko Simonovič, predsednik Kluba istrskih poslancev in podpredsednik DZ RS, Vojko Starović, podpredsednik  Kluba istrskih poslancev, Gregor Perič, Meira Hot, Felice Žiža ter predstavniki vodstva ZRS Koper

S prostorsko stisko se Center mediteranskih kultur in Inštitut za oljkarstvo, ki deluje pod okriljem ZRS Koper, soočata že vrsto let. Prostorska stiska tako ogroža nadaljnji razvoj ene najpomembnejših panog s področja sredozemskega kmetijstva. Istrski poslanci so se strinjali z nujnostjo hitrega ukrepanja in ZRS Koper zato obljubili podporo pri iskanju rešitve.

Vseh osem inštitutov ZRS Koper in njegovih deset infrastrukturnih enot opravlja pomembno znanstveno-raziskovalno vlogo tako na mednarodni kot nacionalni ravni, istočasno pa si dodano vrednost prizadevajo nuditi tudi uporabnikom znanja v domačem mediteranskem okolju.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  04 .06. 2019 ob  15: 41
Istriano | 04 .06. 2019 ob 13: 44

Ma, so bogi. So se grebli za Evropski parlament, pa niso na tekočem.
Istriano |  04 .06. 2019 ob  13: 44
Dajte raje poskrbet, da bo čimprej zgrajena avtocesta proti Hrvaški. Spodbujanje oljkarstva ni več potrebno, ker se pridela več oljčnega olja kot se ga lahko proda.