ISTRSKI MAMILARSKI TRG OSTAL BREZ DOBAVITELJEV: "Padlo" 11 starih znancev, eden je na begu (FOTO)

Istra

V policijski akciji Grota, s katero so istrski policisti prekinili verigo tihotapcev drog iz Bosne in Hercegovine v Istro, so aretirali osem Istranov. V akciji so zaplenili 1,9 kilograma heroina, 1,7 kilograma amfetaminov, približno kilogram marihuane, 28 gramov ekstazija in štiri grame kokaina, tehtnico, primesi za povečanje količine mamil, mobilne naprave in okoli milijon kun, za katere domnevajo, da izvirajo iz preprodaje drog.

Aretirali so pet Puljanov in tri osebe iz Vrsarja, skoraj vsi pa so stari znanci policije in pravosodja.

Glas Istre poroča, da naj bi šlo po neuradnih informacijah za E.V. (46), A.R. (48) in M.S. (39) iz Vrsarja ter za Puljane E.K. (51), B.Ć. (44), E.Z. (41), G.F. (43) in I.M. (43). Pridržana sta bila tudi dva državljana BiH, J.P. (50) in K.K. (40). M.B. (45) iz Splita je bil izrečen previdnostni ukrep in se brani s prostosti. Državljan BiH N.T. (26) je trenutno na begu.

Kot so neuradno izvedeli, so največjo količino mamil in denarja, in sicer 3,5 kilograma marihuane in 100.000 evrov našli v garaži v Pulju, ki jo uporablja E.K. Slednji je bil že večkrat aretiran zaradi preprodaje drog. E.V. iz Vrsarja pa je obtožen preprodaje 700 gramov heroina in 1200 gramov "speeda".

Največ "izkušenj" v črni kroniki ima E.K., ki je bil pred natanko 20 leti zaradi preprodaje heroina in heptanona obsojen na 3,5 let zapora. Šlo je za približno 50 gramov mamil in približno 40 tablet. Samo štiri leta pozneje je v priporu dočakal novo sodbo o preprodaji heroina. Nato je bil zaradi posedovanja okoli 400 gramov heroina in 35.000 kun obsojen na pet let zapora.

Konec leta 2013 je padel v okviru velike operacije USKOK, v kateri je bilo aretiranih več kot 20 malih in velikih preprodajalcev, vendar primer, v katerega je bilo vpletenih več zdaj že nekdanjih kriminalnih inšpektorjev istrske policije, ni dobil sodnega epiloga. Pet let pozneje je bil E. K. na sodišču v Pulju ponovno obsojen zaradi preprodaje manjših količin heroina.

Tudi G.F. iz Pulja je dobro poznan v kriminalnih, pa tudi policijskih in pravosodnih krogih. Bil je del zgodbe, ko so leta 2013 aretirali večje število preprodajalcev. Aretirali so ga tudi leta 2016, ko je bil skupaj s še enim Puljanom prijet zaradi 2,2 kilogramov heroina. Aretacija je bila del večje policijske akcije s kodnim imenom "Wasp".

I. M. iz Pulja je bil zaradi preprodaje mamil s Porečanko pred dvema letoma obsojen na leto in pol zapora, sicer pa je bil v zadnjih desetih letih večkrat obsojen zaradi mamil, vlomov, tatvin ter groženj.

Omenjeni so zdaj osumljeni, da so od 14. decembra 2020 do 14. oktobra 2021 zagrešili kazniva dejanja v Istri, na območju Pulja in Vrsarja, nato na območju Splita in v BiH.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija