Istrski ipsilon po novem letu dražji

Istra

S 1. januarjem 2014 se bodo cestnine na istrskem ipsilonu podražile v povprečju za 2,9 odstotka, poroča Glas Istre. Vendar podražitev ne velja za predor Učka in za krajše odseke, ki jih domačini uporabljajo za vsakdanje potrebe.

Po zadnjih statističnih podatkih je razvidno, da je promet na istrskem ipsilonu varen, saj v letu 2013 na tem odseku ni bilo smrtnih žrtev. Varnost pa naj bi se po mnenju Bina-Istra še povečala z gradnjo še enega odseka ipsilona, od Pazina do predora Učka.

Za osebna vozila se bo cestnina od Reke do Pulja (92 kilometrov) podražila za eno kuno in tako znašala 51 kun. Za uporabnike ENC se bo cestnina podražila za 0,40 kun, torej 29,6 kun. Na relaciji Umag–Pulj, (77 kilometrov) se bo cestnina podražila za tri kune in bo znašala 41 kun, za uporabnike ENC pa bo cestnina dražja za 0,70 kune in bo znašala 27,3 kune. Od Pazina do Pulja (48 kilometrov) bo treba plačati kuno več (22 kun), za uporabnike ENC pa 0,40 kune več (15,10 kune), še navaja Glas Istre.

Kot je povedal direktor Bina-Istre David Gabelica, so se v družbi trudili, da glede na trenutne gospodarske razmere za uporabnike ENC cestnino povišajo minimalno.

Deli novico:

prihodnost |  30 .12. 2013 ob  20: 37
Že zdej je ogromno Puljskih registerskih tablic na Primorski in Dolenjski avtocesti od zdaj naprej jih bo še več