ISTRSKI HOTELIRJI ZADOVOLJNI S PRAZNIČNIM IZKUPIČKOM: Manj domačih gostov v Portorožu, zato pa za petino več tujcev

Istra

Prvomajski prazniki so v slovensko Istro pripeljali veliko obiskovalcev. V hotelih občine Piran so od 27. aprila do 1. maja zabeležili 22.300 nočitev oz. za devet odstotkov več kot lani, hoteli pa so bili minuli konec tedna povprečno 95-odstotno zasedeni. Zadovoljni so tudi v Kopru, kjer je bila zasedenost nastanitvenih kapacitet okoli 80-odstotna.

V Piranu oz. Portorožu so v prazničnem obdobju prevladovali gostje iz Avstrije, Nemčije in Italije, povprečna doba bivanja pa je bila tri noči. Tujih gostov je bilo za 21 odstotkov več kot v lanskem letu, domačih gostov pa za 10 odstotkov manj, so pred dnevi sporočili iz Turističnega združenja Portorož.

Gledano v celoti so bili hoteli v piranski občini v prazničnem vikendu do 1. maja povprečno 95-odstotno zasedeni, dobro zasedenost pa so beležili tudi v mladinskih hotelih in kampih. Kot ugotavljajo v turističnem združenju, je temu botrovalo tudi lepo vreme z visokimi temperaturami.

Veliko pa je bilo tudi dnevnih obiskovalcev, kjer je bil ponovno v ospredju Piran, ki ostaja priljubljena izletniška točka.

V prvih štirih mesecih letošnjega leta so v hotelih občine Piran sicer zabeležili 271.800 nočitev, kar je za štiri odstotke manj v primerjavi z lani. Po ocenah lokalnega turističnega združenja je to vendarle dober rezultat, saj so v prvem delu leta potekale večje investicije nekaterih hotelskih hiš, kar je vplivalo na razpoložljivost hotelskih kapacitet. Prenovljeni Grand Hotel Bernardin je tako ponovno odprl svoja vrata 12. aprila, Art Hotel Tartini pa 27. aprila.

Tudi v Kopru so s prazničnim izkupičkom zadovoljni, saj so bile nastanitvene kapacitete v občini med prvomajskimi prazniki v povprečju zasedene okoli 80-odstotno, so za STA pojasnili v Turistični organizaciji Koper.

Med gosti so prevladovali domači turisti. Po podatkih turistične organizacije je bilo teh 50 odstotkov, med tujimi gosti pa je bilo največ Italijanov in Avstrijcev. Zasedenost namestitvenih kapacitet je sicer primerljiva z lanskim letom.

Kot so še spomnili, obiska Kopra že prihodnjo soboto, 12. maja, ne gre zamuditi, saj bodo ponudbo Mestne občine Koper obiskovalcem predstavile krajevne skupnosti, turistična ter kulturna društva in turistični ponudniki v okviru prireditve Koper na dlani.

Deli novico:

murje |  07 .05. 2018 ob  11: 07
ISTRA

V štirih dneh v času praznikov je Istra realizirala 124.194 prihodov in 405.506 nočenj, kar je najboljši rezultat v zgodovini. Glede na lanskoletne podatke je to za 54 % več prihodov in 38% več nočenj, kot je povedal direktor TZIŽ Denis Ivošević.
Kontinuiteta dobrih rezultatov se za sedaj najbolje kaže v skupnem obdobju od začetka leta do konca aprila kot najava predsezone. V tem času je realizirano 416.000 prihodov in 1.365 milijona nočenj, kar je izjemen rezultat.
http://www.glasistre.hr/405e3cfc-db99-4786-97d0-1adae9ff1ec6
čarli |  07 .05. 2018 ob  00: 12
in kaj je imela občina Piran med prvomajskimi prazniki za ponudit turistom ? Razen nočnega nabijanja ""domaće"" glasbe v lokalnih beznicah..., skoraj NIČ ! in potem se čudijo, kako da je domačih gostov vedno manj ( razen enodnevnih dvoživk iz znanega močvirja). Nekaterim na vodilnih mestih je očitno to dovolj, da so že dolgo sami sebi turisti.
Tema |  06 .05. 2018 ob  23: 36
Globoka tema vseh vodilnih v turizmu.
istrski hotelirji ? |  06 .05. 2018 ob  21: 42
hotelir je lastnik hotela !
lol |  06 .05. 2018 ob  17: 31
-1
istrski hoteli