ISTRO 'NAPADLE' VODNE TROMBE: Naenkrat se jih je videlo kar pet! (FOTO, VIDEO)

Kronika

Na sosednjem Hrvaškem so včeraj po več delih države besnela neurja z močnim vetrom in nalivi. Najhuje je bilo prizadeto območje Siska z okolico, kjer je veter odpihnil številne strehe. V Istri so medtem znova opazili vodne trombe, vremenoslovci pa so za območje Reke in zahodni del Istre oranžno opozorilo razglasili tudi za danes.

Neurje je včeraj nekaj po 14. uri zajelo vzhodni del območja Siska, najbolj pa je prizadelo romsko naselje, kjer je približno polovica hiš ostala brez streh. Škoda je nastala tudi na električnih in drugih inštalacijah, je povedal predstavnik lokalne civilne zaščite.

Poleg Siska sta bili huje prizadeti tudi bližnji naselji Palanjek in Hrastelnica, kjer je veter prav tako odnašal strehe, poročata hrvaška tiskovna agencija Hina in spletni portal televizije N1.

Težave zaradi vremena so imeli tudi v Zagrebu, kjer je veter odnesel streho z osnovne šole, in v okolici Karlovca, kjer je žensko v kampu Slapić blizu kraja Duga Resa zadela strela. Kasneje so jo oskrbeli v splošni bolnišnici v Karlovcu in je izven smrtne nevarnosti.

Iz Ližnjana je bilo videti kar pet vodnih tromb.

Vreme je bilo nestabilno tudi na območjih Istre in Kvarnerja, od koder so v popoldanskih urah znova prihajali videoposnetki vodnih tromb.

Alex Schiffer šalje nam pozdrav iz Rovinja, Opet je vrtilo nešto nakon 14 sati

Posted by IstraMet on Utorak, 29. avgust 2023.

Hrvaški vremenoslovci so sicer za včeraj v začetku dneva izdali oranžno opozorilo zaradi neurij za območje Reke, medtem ko je bilo v ostalih delih države - razen Osijeka z okolico - v veljavi rumeno opozorilo.

Vrsar prije 20-ak minuta! Foto by Patrick Kaisser

Posted by IstraMet on Utorak, 29. avgust 2023.

"Bodite pripravljeni na močnejša neurja, ki lahko povzročijo škodo na stavbah in drevesih. Možne so lokalne hudourniške poplave, močni sunki vetra in toča, kar lahko privede tudi do motenj v prometu," so včeraj zapisali pri hrvaškem hidrometeorološkem zavodu. Za območje Reke in zahodni del Istre so oranžno opozorilo zaradi obilnih padavin že izdali tudi za danes.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  30 .08. 2023 ob  09: 46
Trombe so bile že pred 30 leti.